Budúci minister financií A. Babiš je otvorený zavedeniu eura v ČR

NETKY.SK • 22 Január 2014, 16:50 • 2 min
Budúci minister financií A. Babiš je otvorený zavedeniu eura v ČR

PRAHA - Pravdepodobnosť, že Česká republika zavedie spoločnú európsku menu, vzrástla. Kandidát na post ministra financií Andrej Babiš totiž výmenu českej koruny za euro nevylúčil. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Miliardár, podnikateľ a predseda hnutia ANO, ktorý v novej vláde obsadí kreslo ministra financií, dnes na otázky novinárov vyhlásil, že "nemá problém" so zavedením eura v Česku. Nenaznačil však žiadny potenciálny termín prechodu na spoločnú menu. Predchádzajúca stredopravá vláda si pritom nevytýčila žiadny časový plán pre vstup do eurozóny, ktorá je pritom hlavným obchodným partnerom Česka.

Prezident ČR Miloš Zeman je na rozdiel od svojho predchodcu, známeho euroskeptika Václava Klausa, stúpencom spoločnej meny. Internetový portál českej spravodajskej televízie ČT24 cituje Babiša, podľa ktorého Zeman verí, že Česko splní maastrichtské kritériá pre zavedenie eura do piatich rokov. "Nemám problém s tým, aby sme mali euro, ale bez toho, aby sme ručili za záväzky Grécka alebo Španielska," uviedol Babiš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies