Budúcej vláde sme nechali rezervu 300 miliónov eur

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 12:38 • 2 min
Budúcej vláde sme nechali rezervu 300 miliónov eur

Budúcej vláde sme nechali rezervu 300 miliónov eur

slovakia

left justify in out

img

Dodržanie stanoveného 5,5-% deficitu verejných financií je aj napriek posledným prognózam rezortu financií na úrovni 6,98 % stále reálne. Podľa odchádzajúceho ministra financií Jána Počiatka (nominant Smer-SD) na to môže budúca vláda použiť rezervu 300 miliónov eur, šetrenie výdavkov štátu či eurofondy.
      "Nenechávame budúcej vláde prázdnu kasu. Na jeden účet som zhromaždil 300 miliónov eur, pozbieral som všetky rezervy, ktoré sme mali. Nechávame im tak v kase mimo plánované výdavky rezervu, ktorú môžu použiť na čokoľvek," zdôraznil minister.
      Počiatek zdôraznil, že otázka dodržania deficitu je na budúcej vláde, ktorá to avizovala počas svojej predvolebnej kampane. "Sľubovala radikálne šetrenie, tak si na to počkáme, či to teda naozaj tak bude, ako deklarovali," avizoval.
      Dodal však, že pochybuje, že k šetreniu a znižovaniu deficitu dôjde. "Podľa toho, ako zachytávam informácie z médií, tak už sa tá situácia otáča do roviny výhovoriek, že situácia je iná ako očakávali, a pritom je zrejmé, že je to tak, ako sa očakávalo," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies