Budúca sezóna talianskej Serie A sa možno začne v zahraničí

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 20:24 • 2 min
Budúca sezóna talianskej Serie A sa možno začne v zahraničí

RÍM - Prezident talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Aurelio De Laurentiis predstavil nápad ako marketingovo oživiť najvyššiu súťaž Serie A. Filmový producent navrhuje, aby sa úvodné kolo sezóny 2015/2016 odohralo v desiatich zahraničných mestách.

slovakia

left justify in out

"Overujeme si realizovateľnosť projektu, ktorého cieľom je pomôcť talianskemu futbalu v ťažkých časoch," vyhlásil De Laurentiis v rozhovore pre jedno z talianskych lokálnych rádií. Dodal, že myšlienka nie je jeho a všetko bude závisieť od ochoty majiteľa televíznych práv - stanice Sky. Podľa prezidenta SSC by sa jednotlivé zápasy mohli uskutočniť v New Yorku, Londýne, Paríži, Jakarte, Pekingu či Šanghaji.

 

Nasledujúci ročník Serie A odštartuje 22. - 23. augusta. Súťaž a jej kluby sa dlhodobo boria s odlivom hviezdnych hráčov, vyčíňaním fanúšikov, rasistickými prejavmi, klesajúcom návštevnosťou, starými štadiónmi a finančnými problémami.

 

De Laurentiis momentálne, zdá sa, prežíva tvorivé obdobie. Prezidenta SSC totiž natoľko rozhnevala stredajšia prehra "Partenopei" na vlastnom trávniku v semifinálovej odvete domáceho pohára s Laziom Rím (0:1), že hráčom pohrozil tréningovým kempom po skončení sezóny v prípade, ak sa ich výkony a výsledky nezlepšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona