Budú Španieli platiť obchodom za skúšanie oblečenia? Verejnosť sa proti návrhu zákona búri

NETKY.SK • 21 September 2018, 13:11 • 2 min
Budú Španieli platiť obchodom za skúšanie oblečenia? Verejnosť sa proti návrhu zákona búri

Španieli nesúhlasia s návrhom nového zákona, ktorý predostrela tamojšia ministerka hospodárstva a financií.

slovakia

left justify in out

Viete si predstaviť, že by ste za vyskúšanie každého kúsku odevu v obchode museli zaplatiť určitú čiastku? Zrejme by ste to radšej riskli. Nakupovanie týmto spôsobom by sa totiž poriadne predražilo. A Španielom to reálne hrozí.

 

María del Pilar del Olmo, španielska ministerka hospodárstva a financií, predložila v Madride kontroverzný návrh zákona, ktorý má podľa nej chrániť malých podnikateľov. Narážala ním na situácie, kedy si zákazníci do malých obchodoch prídu vyskúšať značkové oblečenie, ktoré si následne podľa toho zakúpia na internete od medzinárodných obchodníkov za výhodnejších podmienok. Nové pravidlá, ktoré sa pokúša presadiť, by vraj mali dvihnúť tržby tamojším podnikateľom a pomôcť domácej ekonomike.

 

Podľa slov ministerky, by si miestni spotrebitelia mali malých podnikateľov vážiť, preto im štát musí zabezpečiť isté výhody. Reakcie na jej návrh sú však rozpačité. Samozrejme, malí obchodníci s ňou súhlasia a podobné zmeny by uvítali, horšiu mienku má verejnosť a úrady. Tí ich považujú za zbytočný „výstrel do tmy“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies