Budú šéfa justície voliť na východe?

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 10:13 • 2 min
Budú šéfa justície voliť na východe?

BRATISLAVA - Súdna rada by sa mala stretnúť na mimoriadnom rokovaní. O jeho zvolanie podľa informácií Pravdy z prostredia súdnej rady požiadali minulý týždeň jej šiesti členovia.

slovakia

left justify in out

Navrhujú dva body programu, a to voľbu podpredsedu a zmenu rokovania rady, ktorá by mohla znamenať aj iné miesto pre voľbu šéfa najvyššieho súdu.

 

Denník pripomína, že súdna rada oddnes nemá predsedu ani podpredsedu. Už bývalému šéfovi Najvyššieho súdu SR a zároveň Súdnej rady SR Štefanovi Harabinovi sa skončilo funkčné obdobie v nedeľu. Podpredsedníčku rady Máriu Bujňákovú v stredu odvolal prezident Andrej Kiska. Mimoriadne rokovanie by tak mal do 30 dní zvolať jej najstarší člen. Tým by mal byť Kiskom minulú stredu vymenovaný 63–ročný Ján Klučka, bývalý sudca Ústavného súdu SR. 

 

Druhú voľbu predsedu Najvyššieho súdu SR a Súdnej rady SR vyhlásil Harabin ešte minulý týždeň na 16. september do Spišských Hanušoviec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies