Budú dražiť župan i pyžamo Hugha Hefnera

NETKY.SK • 14 Október 2018, 08:46 • 2 min
Budú dražiť župan i pyžamo Hugha Hefnera

BRATISLAVA - Fanúšikovia zosnulého amerického podnikateľa a vydavateľa Hugha Hefnera budú môcť získať jeho ikonické čierne hodvábne pyžamo, červený župan či bielu kapitánsku čiapku. Všetky menované predmety, a mnoho ďalších, bude v ponuke dvojdňovej dražby aukčného domu Julien’s, ktorá sa začne 30. novembra.

slovakia

left justify in out

Známy červený župan zakladateľa pánskeho magazínu Playboy by sa mohol podľa odhadov predať za päťtisíc dolárov (v prepočte zhruba 4 320 eur) a pyžamo za tisíc až dvetisíc dolárov (860 - 1 730 eur). Celý výťažok z aukcie poputuje na konto Hefnerovej nadácie, ktorá vznikla v roku 1964 na podporu občianskych práv a slobôd.

„Či to bolo pretváranie jeho spoločnosti na jednu z najznámejších globálnych značiek v dejinách alebo obhajoba spoločenských, sexuálnych a občianskych práv, môj otec viedol výnimočný život ako vydavateľský, spoločenský a kultúrny priekopník a zanechal po sebe odkaz, na ktorom bude ďalej pracovať jeho nadácia,“ vyjadrila sa v stanovisku Hefnerova dcéra Christie, ktorá v súčasnosti vedie nadáciu.

Ďalšie predmety, ktoré sú v ponuke aukcie, sú napríklad jedna z jeho fajok, kompletná zbierka zviazaných vydaní Playboya, pôvodný kľúč od Playboy Clubu, jeho hviezda z hollywoodskeho Chodníka slávy, ktorú mal vo svojom sídle, či manžetové gombíky s logom Playboya.

Záujemcovia si budú môcť dražené predmety pozrieť počas štvordňovej výstavy, ktorá sa začne 26. novembra.

Hefner zomrel 27. septembra 2017 vo veku 91 rokov na zlyhanie srdca a pľúc v jeho Playboy Mansion.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona