Budú dražiť viac ako 15-tisíc predmetov spojených s The Beatles

NETKY.SK • 19 December 2016, 14:15 • 2 min
Budú dražiť viac ako 15-tisíc predmetov spojených s The Beatles

BRATISLAVA - Fanúšik už nefungujúcej anglickej kapely The Beatles plánuje vydražiť viac ako 15-tisíc spomienkových predmetov spojených s legendárnou skupinou. Dražba sa bude konať 18. marca v Hotel Drouot v Paríži.

slovakia

left justify in out

K dispozícii bude množstvo nahrávok, plagátov, podpísaných kníh a ďalších predmetov, ktoré Jacques Volcouve začal zbierať po tom, ako mu kamarát jeho brata v roku 1967 predstavil album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967). "Počul som ten album a pomyslel som si, že tá hudba je úžasná. Odvtedy som chcel všetko spojené s The Beatles," prezradil Volcouve pre magazín The Observer. Šesťdesiatnik dúfa, že mu predaj vecí zabezpečí dostatok financií na dožitie.


Volcouve sa stal známym "francúzskym odborníkom na The Beatles" po tom, ako v začiatkoch 70. rokov minulého storočia zatelefonoval do jedného z francúzskych rádií a upozornil na chyby v seriáli o skupine od BBC. Muža si neskôr pozvali do štúdia a následne spolupracoval na projekte o kapele. "Chcel som sa podeliť o radosť a vášeň k The Beatles a chcel som, aby všetky informácie o nich boli správe," objasnil. Oddaný fanúšik takisto založil združenie Club des 4 de Liverpool, ktoré má približne 1500 členov, vydával tiež magazín a napísal deväť kníh o kapele. Podarilo sa mu stretnúť Paula McCartneyho, Georgea Harrisona, Ringa Starra a vdovu po Johnovi Lennonovi, umelkyňu Yoko Ono.


Zberateľ prezradil, že jeho záľuba mu v živote spôsobila aj niekoľko problémov. "Veľa rokov som bol neznesiteľný, pretože som rozprával len o The Beatles. Snažil som sa nájsť si prácu, no napokon som vždy skončil len ako 'historik The Beatles' a vždy, keď som mal nejaké peniaze, minul som ich na veci spojené s The Beatles," uviedol. "George Harrison mi v roku 1977 povedal, že ak len jeden človek uzná moju prácu, potom to nebola strata času. Viem, že veci, ktoré som robil ostatných 40 rokov, sú pre mnohých ľudí dôležité," dodal Jacques Volcouve.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona