Budú dražiť predmety mapujúce históriu štúdií Walt Disney, cenu odhadujú na milión dolárov

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 13:26 • 2 min
Budú dražiť predmety mapujúce históriu štúdií Walt Disney, cenu odhadujú na milión dolárov

NEW YORK - Americká spoločnosť Van Eaton Galleries bude 18. júna dražiť pamätné predmety mapujúce históriu štúdií Walt Disney. Súčasťou zbierky, ktorej celkovú cenu odhadujú na milión dolárov (v prepočte približne 891-tisíc eur), sú napríklad prvé náramkové hodinky s Mickey Mouseom, prvé plány Disneylandu alebo rôzne prvé hračky ikonických postavičiek.

slovakia

left justify in out

Záujemcovia si tiež budú môcť kúpiť náčrty animátora Uba Iwerksa z prvých dvoch snímok o myšiakových dobrodružstvách - Steamboat Willie (1928) a Plane Crazy (1928), ktoré by sa mohli podľa odhadov predať za štyri až šesťtisíc dolárov (v prepočte približne 3500 až 5300 eur) alebo program zo svetovej premiéry rozprávky Snehulienka a sedem trpaslíkov (1937) podpísaný Waltom Disneym. Za ten by mohli záujemcovia zaplatiť od päťtisíc do desaťtisíc dolárov (približne 4400 až 8900 eur).

 

Časť zisku z dražby poputuje do výskumného fondu pre neurologické choroby, ktorý založila zosnulá herečka Annette Funicello. Tá účinkovala od trinástich rokov v televíznej show The Mickey Mouse Club (1955 - 1958) ako takzvaná Mouskeeteer. Jej čiapka s bronzovými myšacími ušami, ktorú počas nej nosila, je taktiež súčasťou kolekcie spolu s ďalšími pamätnými predmetmi z jej osobnej zbierky. Záujemcovia a záujemkyne sa budú môcť zúčastniť dražby osobne alebo telefonicky. Prihadzovať budú môcť aj prostredníctvom internetu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies