Budú dražiť prameň vlasov Marilyn Monroe

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 17:41 • 2 min
Budú dražiť prameň vlasov Marilyn Monroe

NEW YORK - Americký aukčný dom Julien's Auctions bude v novembri dražiť prameň vlasov zosnulej herečky Marilyn Monroe.

slovakia

left justify in out

Predajná suma by sa podľa organizátorov mohla vyšplhať na šesť až osemtisíc dolárov (v prepočte približne päť až sedemtisíc eur). Ponúkané vlasy získa nový majiteľ či majiteľka vo fialovej škatuľke s certifikátom pravosti. Predchádzajúcou vlastníčkou bola Frieda Hull, ktorá ich získala od niekdajšieho herečkinho kaderníka. Aukcia sa bude konať 19. a 20. novembra v Los Angeles a v ponuke budú aj šperky či oblečenie slávnej herečky.


Marilyn Monroe, vlastným menom Norma Jeane Mortenson, sa narodila 1. júna 1926 v Los Angeles. Hviezda snímok Ako sa vydať za milionára (1953), Páni majú radšej blondínky (1953), Slamený vdovec (1955), Niekto to rád horúce (1959) alebo Poď, budeme sa milovať! (1960), sa dožila len 36 rokov. Zomrela 5. augusta 1962. Koroner ako príčinu smrti určil akútnu otravu barbiturátmi, ku ktorej došlo "pravdepodobne samovraždou". O smrti legendárnej hviezdy však dodnes kolujú najrôznejšie dohady. Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com a archívu agentúry SITA.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona