Budú dražiť list Alžbety II.m v ktorom opisuje lásku k princovi Philipovi

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 14:53 • 2 min
Budú dražiť list Alžbety II.m v ktorom opisuje lásku k princovi Philipovi

LONDÝN - Britský aukčný dom The Chippenham Auction Rooms usporiada 23. apríla aukciu, v ktorej bude v ponuke list kráľovnej Alžbety II. spisovateľke Betty Shew, v ktorom píše ako sa zaľúbila do svojho manžela princa Philipa Mountbattena, vojvodu z Edinburghu.

slovakia

left justify in out

Vtedy 21-ročná princezná ho autorke napísala v roku 1947 pre knihu Royal Wedding (v preklade Kráľovská svadba, pozn. SITA), ktorá neskôr vyšla pri príležitosti ich svadby v tom istom roku.

 

Panovníčka v liste odhaľuje detaily ich vzťahu ako napríklad ich zoznámenie sa v roku 1939 alebo spoločné trávenie voľného času, ktorým bola napríklad aj rýchla jazda vo Philipovom aute.

 

Dokument je súčasťou kolekcie kráľovských memorabílií, medzi ktorými je aj spodná bielizeň kráľovnej Viktórie či jej vosková figurína. Odborníci odhadujú, že by mohol vyniesť 800 až 1200 libier (v prepočte približne 1000 až 1500 eur).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona