Budú dražiť Disneyho čiapku s ušami Mickey Mousa

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 17:17 • 2 min
Budú dražiť Disneyho čiapku s ušami Mickey Mousa

BRATISLAVA - Americký aukčný dom Saco River Auction v štáte Maine ponúkne 2. apríla v dražbe na predaj čiapku s ušami Mickey Mousa, ktorá patrila Waltovi Disneymu.

slovakia

left justify in out

Pokrývka hlavy s tvárou a ušami ikonickej postavičky je súčasťou kolekcie celebritných memorabílií, ktoré svojho času vlastnil televízny a rozhlasový moderátor Joe Franklin. Do aukcie ich však ponúkol nemenovaný zberateľ, ktorý predmety z jeho zbierky kupoval.


Prevažnú časť ponúkaných predmetov tvoria pokrývky hlavy speváckych či hereckých hviezd zlatej éry Hollywoodu. Patria sem napríklad klobúky Grace Kelly, Judy Garland, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Humpreyho Bogarta, Franka Sinatru či Johna Wayna, pričom od neho sú v ponuke aj kovbojské ostrohy a čižmy. Záujemcovia si tiež budú môcť vydražiť kožené bundy Marlona Branda a Steva McQueena, harmoniku speváčky Janis Joplin, boxerské rukavice Laurela a Hardyho či bejzbalovú rukavicu športovca Joa DiMaggia. Franklinovi, ktorý zomrel vlani v januári, väčšinu predmetov v kolekcii darovali samotné celebrity vystupujúce v jeho talkšou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies