Buďte šťastní

NETKY.SK • 21 Máj 2017, 10:35 • 2 min
Buďte šťastní

BRATISLAVA - Byť šťastný v tejto uponáhľanej dobe môže byť niekedy naozaj tvrdý oriešok. Neustále ponáhľame, stresujeme sa a často nemáme ani chvíľku sa zastaviť a premýšľať o tom, či sme s našim životom spokojný a či sme skutočne šťastný.

slovakia

left justify in out

Väčšina ľudí má tendenciu byť so svojím životom nespokojní. Predsa len - mohli by mať viac peňazí, mohli by byť chudší, mohli by žiť na lepšom mieste. Čo ale urobiť, aby sme sa mohli cítiť šťastní?

 

Váš život bude rozhodne spokojnejší, ak sa budete venovať takej práci a takým záľubám, ktoré budú baviť predovšetkým vás a nebudete ich robiť len pre to, že to od vás vaše okolie očakáva.

 

Buďte sami sebou a načúvajte svojim myšlienkam a pocitom.  

 

Podľa niektorých je široký okruh známych kľúčom k úspechu. Jeden človek vám v práci vnukne skvelý nápad, druhý vám dohodí luxusnú lacnú dovolenku. Ak okolo seba budete mať veľa priateľov a známych, budete sa vždy mať na koho obrátiť s akýmkoľvek problémom. Dôležitou podmienkou je však aj to, aby ste aj vy boli ochotní im pribehnúť na pomoc.

 

obrazok

 

Veľmi dobre vieme, že ak má niekto v našom okolí zlú náladu, veľmi ľahko ňou nakazí aj všetkých okolo. Snažte sa mať medzi svojimi priateľmi prevahu pozitívne naladených ľudí, ktorí život berú s humorom.

 

Mnoho ľudí sa zbytočne podceňuje a sú na seba príliš prísni. Buďte na seba pyšní aj za drobné úspechy a nezabudnite sa niečím odmeniť - to vás bude motivovať.

 

Hovorí sa, že s úsmevom ide všetko lepšie a je to pravda. Iste, veľakrát nám do smiechu nie je. Napriek tomu je však dokázané, že aj falošný úsmev sa počíta. Mozog totiž nespozná, že sa usmievate z donútenia a na váš úsmev zareaguje produkciou serotonínu, teda hormónu šťastia. Všetky stresujúce situácie tak máme šancu zvládnuť oveľa lepšie tým, že sa budeme usmievať.

 

Pokiaľ si budete neustále čítať ponuré detektívky a sledovať krimi správy za počúvania dramatickej hudby, nebudete sa pravdepodobne cítiť príliš šťastní. Zamerajte sa na pekné a veselé veci, ktoré vás naplnia radosťou. 

 

obrazok

 

Vaše telo nebude spokojné, ak ho budete ťažiť nekvalitnými potravinami, tonou sladkostí a hromadou vyprážaného jedla. Rovnako tak vám nepoďakuje, ak ho budete pri honbe za vysnívanou postavou mučiť hladom. Namiesto toho sa pokúste o vyváženú stravu, ktorá telu dodá živiny, vitamíny a minerály. Buďte si isté, že vaše telo sa vám za vašu skvelú starostlivosť odvďačí.

 

Či už je to maľovanie, vyšívanie, fotografovanie, písanie, čítanie, tanec, šport, nájdite si niečo, u čoho si budete môcť fyzicky aj psychicky oddýchnu a dať priechod svojmu kreatívnemu ja. Je dokázané, že takí ľudia sú šťastnejší a to vďaka endorfínom, ktoré sa počas obľúbenej činnosti produkujú.

 

Nenechajte sa prikovať ku stereotypom a vrhnite sa po hlave do nových vecí. Stratené roky sa nám nevrátia a je teda ten najlepší čas pre objavovanie vecí, ktoré môžu urobiť náš život lepší. Skúste nový šport, doplňte si vzdelanie, zmeňte zamestnanie, vyrazte na miesto, kde ste nikdy neboli. Úspechu sa najčastejšie dočkajú tí, ktorí sa neboja riskovať.

 

Aj keď rušný život v meste milujete, vyrazte si čas od času do prírody. Aj krátka prechádzka po lese či aspoň po parku nás dokáže nabiť novou životnou energiou. Počúvajte zvuky prírody, vnímajte vôňu rastlín. Uvidíte, že vaše negatívne myšlienky sa odsunú kamsi do pozadia a vy zrazu budete mať energiu čeliť celému svetu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies