Budovu v Poznani možno zámerne vyhodili do povetria, pripúšťajú vyšetrovatelia

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 19:08 • 2 min
Budovu v Poznani možno zámerne vyhodili do povetria, pripúšťajú vyšetrovatelia

VARŠAVA - Vyšetrovatelia pracujúci na prípade výbuchu obytnej budovy v poľskej Poznani, pri ktorom v nedeľu nadránom zahynuli piati ľudia, v pondelok pripustili, že príčinou výbuchu mohol byť aj "úmyselný útok".

slovakia

left justify in out

Doteraz sa ako najpravdepodobnejšia verzia spomínal výbuch plynu. Viacero poľských médií vrátane tlačovej agentúry PAP však v pondelok prinieslo zatiaľ nepotvrdenú verziu, podľa ktorej jedna z nájdených obetí nezahynula pri výbuchu budovy, ale ešte predtým. Podľa tejto verzie páchateľ odsekol ženskej obeti hlavu ešte pred výbuchom, a až následne budovu úmyselne podpálil, aby zahladil stopy. Hovorkyňa vyšetrovateľov Magdalena Mazur-Prus tieto informácie odmietla komentovať, povedala však, že "úmyselný útok sa nedá vylúčiť".

Ďalších 21 ľudí pri výbuchu budovy utrpelo zranenia, štyria z nich sú stále v nemocnici. V štvorpodlažnom dome bolo 18 bytov a žilo v ňom 40 obyvateľov. Štyri obete výbuchu našli záchranári v troskách budovy už v nedeľu, pozostatky piatej objavili v pondelok. Záchranári tiež v pondelok informovali, že sa im z trosiek podarilo zachrániť malého psíka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies