Budovu opery v Sydney čaká najrozsiahlejšia obnova od jej otvorenia

NETKY.SK • 12 August 2016, 07:57 • 2 min
Budovu opery v Sydney čaká najrozsiahlejšia obnova od jej otvorenia

SYDNEY - Ikonickú budovu opery v austrálskom meste Sydney čaká rozsiahla renovácia. Jedným z hlavných cieľov tohto projektu je vylepšiť dizajn koncertnej siene a zdokonaliť jej akustické vlastnosti.

slovakia

left justify in out

Začiatok obnovy je naplánovaný na rok 2019 a predpokladá sa, že potrvá približne 18 mesiacov. Denník New York Times vo svojom štvrtkovom vydaní píše, že nadchádzajúca renovácia bude najväčšou od otvorenia opery pre verejnosť v roku 1973.

 

Rekonštrukcia sa bude týkať aj ďalších častí Sydney Opera House, ako znie oficiálny názov kultúrneho stánku metropoly štátu Nový Južný Wales. Má sa tiež vylepšiť bezbariérový pohyb v budove a vytvoriť nová hala.

 

Niektoré kancelárske a komunikačné priestory sa zmenia na zóny kreatívneho vzdelávania, workshopov, seminárov a spoločenských podujatí. Projekt bude stáť zhruba 155 miliónov dolárov a bude financovaný ústrednou vládou, približujú New York Times.

 

"Budova opery v Sydney je symbolom modernej Austrálie. Pre nás ako užívateľov tohto jedinečného miesta je povinnosťou ho udržiavať pre všetkých obyvateľov," vyhlásil Troy Grant, minister kultúry Nového Južného Walesu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies