Budíte sa často v noci? Každá hodina môže predstavovať iný zdravotný problém

NETKY.SK • 2 Január 2018, 16:42 • 2 min
Budíte sa často v noci? Každá hodina môže predstavovať iný zdravotný problém

BRATISLAVA - Máte problémy so spaním a prebúdzate sa každú noc skoro v rovnakú hodinu? Čo aká hodina znamená a na čo by ste si mali dávať pozor? Čítajte ďalej!

slovakia

left justify in out

Občas sa to stane každému z nás. Uprostred noci sa prebudíme, pozeráme do steny a nemôžeme spať. Zakaždým to nemusí hneď znamenať zdravotný problém. Ak sa to ale opakuje každú noc, radšej zbystrite svoju pozornosť. 

 

21.00-23.00: Štítna žľaza a adrenalín

Zle sa vám v túto dobu zaspáva alebo zaspíte na pol hodiny a potom sa zobudíte? Za tým môže byť stres alebo štítna žľaza. Na začiatku noci sa totiž harmonizuje náš endokrinný systém, takže ak sa pravidelne budíte pred jedenástou, možno sa vám telo snaží naznačiť, že štítna žľaza je v oslabení. Spánkové problémy na začiatku noci môžu tiež znamenať, že ste sa dostatočne neupokojili a vaše nadobličky možno vyprodukovali veľa adrenalínu. Prebudenie pred jedenástou hodinou večer vás tiež snaží donútiť, aby ste vyriešili situáciu, ktorá vás trápi. 

 

23.00-1.00: Trávenie a hnev 

Táto doba patrí žlčníku, navyše je odrazom vášho trávenia. Ak sa budíte práve v túto dobu, môžete mať podráždený žlčník, ktorý je spojený s úzkosťou a nespracovaným hnevom, bezmocnosťou alebo i závisťou. Možno cítite tlak v pravom boku alebo vzadu pod lopatkou. To sa vám najskôr hlasito pripomína i nesprávny jedálniček, pretože organizmus práve intenzívne spracováva tuky. Pomôže vám, keď odľahčíte jedálniček aj emócie.

 

1.00-3.00: Pečeň a stres

Medzi prvou a treťou hodinou rannou sa telo čistí. Pečeň, ktorá má na starosti detoxikáciu, ide na plné obrátky. Problémy so spánkom a prebúdzaním v tejto dobe svedčia o ich zaťažení a zanesení. Ak je to váš prípad, mali by ste zmeniť životosprávu. Vynechať alebo obmedziť alkohol, biely cukor, živočíšny tuk, pridať na pitnom režime a zbaviť sa cigariet. Ideálne by bolo zmierniť aj stres, viac odpočívať, začať meditovať a cvičiť jogu. Vyskúšajte aj detoxikačné čaje alebo diétu.

 

3.00-5.00: Pľúca a depresia

Nad ránom prichádza doba pľúc, ktoré zbierajú kyslík a pripravujú telo aj orgány na prebudenie. Ak máte ťažkosti s astmou alebo dýchacím ústrojenstvom, najskôr vás kašeľ budí práve v túto dobu. Pomôže vám čerstvý vzduch v spálni. Buď nechajte na spanie otvorené okno, alebo poriadne vyvetrajte. S pľúcami ale súvisia aj niektoré psychické ťažkosti, takže sa môže ozývať úzkosť, smútok a depresia. Je jasné, že vám trápenie nedovolí sa poriadne nadýchnuť, preto nenechajte problémy zájsť veľmi ďaleko a riešte ich s odborníkmi skôr, než vám vezmú radosť zo života. Aj keď sa o úzkosti, smútku a depresii hovorí ako o niečom normálnom, sú to choroby, ktoré je potrebné liečiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies