Budeme si odvážať vaše ženy do otroctva, takto zneli údajné slová imáma žijúceho v Británii

NETKY.SK • 30 August 2017, 12:46 • 2 min
Budeme si odvážať vaše ženy do otroctva, takto zneli údajné slová imáma žijúceho v Británii

WALES – Imám na svojej "konferencii" v mešite oznámil, že vojna je za dverami a islam im umožňuje odvážať si európske ženy do otroctva ako sexuálne otrokyne.

slovakia

left justify in out

Ali Hammuda je imámom v mešite Al-Manar v Cardiffu, kde sa bojovníci Islamského štátu zvykli modliť pred odchodom do Sýrie. Ich pravidelný rituál boli nútení zmeniť po tom, čo jedného z nich zastreli dron Kráľovského letectva (RAF). Ten bol podozrivý z príprav teroristických útokov na ostrovoch. Prívrženci sú známy ako „Cardiffšskí džihádisti“.

 

Pred náletom , ktorý sa uskutočnil v roku 2014 sa iba 20-roční mladíci Reyaad Khan a Nasser Muthana pravidelne objavovali na videách, na ktorých sa chválili mučením a popravami zajatcov. K Muthanovi sa dokonca pridal aj jeho mladší brat. Reportér z Dailly Mail, ktorý sa dostal do spomínanej mešity na hodiny strávené tam, nikdy nezabudne. „Pozeral som si tam knihy, ktoré oslavujú brutálne násilie, sexizmus, homofóbiu, agresívny fyzický džihád, presekávanie ľudí a hrdelné tresty uplatňované štátom,“ povedal novinár.

 

„To ma utvrdilo v predstave, že to, čo tieto skupiny militantov robia, že to čo robí IS, má historicky vydobytú legitimitu“, uviedol novinár. Na zvukovom zázname, ktorý sa mu podarilo nahrať počas stretnutia mladých naverbovaných islamistov odznelo: „Jednou z interpretácií toho, čo to znamená, je, že máme pred sebou ešte veľa, veľa vojen a bojov, tak ako to vidíme už dnes. V dôsledku toho si budeme odvádzať Európanky ako zajatkyne či sexuálne otrokyne, ktoré budú žiť v otroctve“, zneli slová Aliho Hammuda.

 

V roku 2014 IS uniesol viac ako 5-tisíc mladých dievčat yazidského pôvodu, s ktorých si spravil sexuálne otrokyne. Niektoré zo zachránených sa po tejto skúsenosti nevedia zaradiť do bežného života a o svojich únoscoch hovoria ako o manželoch. 

 

Ali Hammud sa proti výpovedi novinára z Daily Mail ohradil ihneď po zverejnení článku v novinách. Ostro kritizoval novinára, ktorému sa pred dvoma rokmi akoby zázrakom podarilo prešmyknúť sa do spomínanej mešity vo Walese. Podľa Hammudových slov tam špión sliedil, natáčal tajne, obťažoval mladých chlapcov veľmi osobnými otázkami, ktorými ich údajne vystrašil. Okrem iného sa pokúšal na video zachytiť aj dospelých moslimov. Kvôli svojmu správaniu bol mnohokrát požiadaný o opustenie mešity. Neskôr sa však ukázalo, že zhromažďuje "dôkazy", aby film v konečnej verzii vystrihal a svetu predložil film vytrhnutý z reality. Hammud je toho názoru, že novinárovi nešlo o nič iné iba očierniť moslimskú komunitu, ktorá sa dá veľmi ľahko spojiť s IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies