Budeme mať na Slovensku ďalšiu automobilku? Údajne sa o nás zaujíma Mercedes-Benz

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 11:47 • 2 min
Budeme mať na Slovensku ďalšiu automobilku? Údajne sa o nás zaujíma Mercedes-Benz

BRATISLAVA – Slovensko je známe tým, že sa našou území nachádza výroba troch automobiliek a štvrtá Jaguar Land Rover sa stavia. Možno pribudne aj piata.

slovakia

left justify in out

Po Slovensku sa údajne obzerá automobilový gigant Mercedes-Benz Cars Daimler, ktorý chce postaviť v Európe novú továreň. Automobilka sa údajne rozhodne o rozšírení výroby už tento rok.

 

Mercedes chce postaviť dokopy dve nové továrne. V jednej bude vyrábať motory a v druhej karosérie. V hre sú okrem Slovenska aj Česko a Poľsko.

 

„Je pravdou, že neustále skúmame parametre miestnej výroby v súvislosti s rastom trhu a predajným potenciálom. To platí pre všetky trhy a regióny. Pochopte prosím, že v tejto chvíli túto tému nemôžeme komentovať,“ povedal pre portál biztweet hovorca Mercedes-Benz Cars Matthias Krust , čím nevyvrátil možnosť príchodu automobilky na Slovensko.

 

Rovnaké stanovisko k potencionálnemu záujmu Mercedesu o Slovensko zaujalo aj ministerstvo hospodárstva a agentúra SARIO. „Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky sa nevyjadruje k potenciálnemu záujmu ktoréhokoľvek investora až do jeho definitívneho rozhodnutia umiestniť investíciu na Slovensku,“ povedal hovorca ministerstva Michal Dzurjanin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies