Bude tam poriadna kosa! Vlhová vyzve Shiffrinovú na súboj v americkom Killingtone, počasie jej dáva zabrať

NETKY.SK • 23 November 2018, 13:20 • 2 min
Bude tam poriadna kosa! Vlhová vyzve Shiffrinovú na súboj v americkom Killingtone, počasie jej dáva zabrať

Killington - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa tretíkrát predstaví na podujatí Svetového pohára alpských lyžiarok v Killingtone. V americkom stredisku poriadne prituhlo, počas tréningu teplota klesla až pod -20 stupňov. V Killingtone sa pritom Vlhovej v uplynulých dvoch rokoch darilo, vlani skončila druhá v slalome a desiata v obrovskom slalome, pred dvoma rokmi si pripísala piatu a trinástu priečku.

slovakia

left justify in out

V sobotu (15.45/19.00) je na programe obrák, v úvodnej súťaži v rakúskom Söldene diskvalifikovali Vlhovú v druhom kole. Na technicky najnáročnejšiu disciplínu sa sústredila počas pobytu v Killingtone: "Trénovali sme obrovský slalom, keďže v Levi sme boli dva týždne a stále som trénovala slalom. Potrebovala som potrénovať obrák, mala som aj jeden deň slalomu."

 

Slovenka nestačila minulý týždeň v prvom slalome sezóny vo fínskom Levi jedine na Mikaelu Shiffrinovú, ktorá bola rýchlejšia o 58 stotín sekundy. Američanka sa na domácom snehu v Killingtone radovala v rokoch 2016 aj 2017, najprv odsunula na druhú pozíciu Veroniku Velez-Zuzulovú, potom Vlhovú. Vlani v Levi triumfovala Vlhová pred Shiffrinovou, v tomto ročníku sa garde na úvod obrátilo. Druhý diel ich konfrontácie medzi husto uloženými bránkami sa uskutoční v nedeľu (16.00/19.00).

 

"Podmienky sú dobré, je dosť snehu. Do obráku nemám špeciálne ambície. Slalom v Levi mi vyšiel, vieme však, kde som robila chyby a kde máme rezervy," dodala Vlhová. Práve po vlaňajšom druhom mieste v najkratšom slalome kalendára si v renkingu štartovej listiny SP polepšila z tretej na druhú priečku, ktorá je jej maximum v tejto disciplíne.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies