Bude sa zaujímať o prijatie skupinky daňových poradcov na UK

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 11:41 • 2 min
Bude sa zaujímať o prijatie skupinky daňových poradcov na UK

Bude sa zaujímať o prijatie skupinky daňových poradcov na UK

slovakia

left justify in out

img

O prijatie skupinky asi 20 daňových poradcov na Právnickú fakultu Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, v ktorej boli aj ľudia, ktorí sa v prijímačkách umiestnili na konci rebríčka, sa bude zaujímať aj minister školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS). "Budem sa o to zaujímať, ale potrebujem viac informácií o tom, aby som niečo o trocha múdrejšie povedal," konštatoval pre TASR pred dnešným rokovaním vlády. Poznamenal, že najprv si bude chcieť vypočuť obe strany, keďže zatiaľ nezachytil seriózne stanovisko z univerzity.
Ako dnes informoval denník Sme, na externé štúdium práva dekan Marián Vrabko v roku 2008 prijal aj skupinku asi 20 študentov, ktorí sa tam pôvodne nedostali. Všetci už jednu vysokú školu vyštudovali a sú zapísaní v Slovenskej komore daňových poradcov. Na právo sa dostali na odvolanie s totožným textom s rovnakou chybou v dátume, upozornil denník. Rektor František Gáher sa k prijímačkám odmietol vyjadriť s tým, že najskôr tak musí urobiť dekan. Ten k prípadu zaujme stanovisko v auguste po dovolenke.
Skupinka týchto študentov mala počas prvého roku extra rozvrh napriek súbežnej výučbe riadnych externých bakalárskych študentov prvého ročníka. Nezrovnalosti v prijímaní študentov na právo si všimla referentka študijného oddelenia fakulty Zuzana Melicherčíková po tom, čo ich zaradili medzi normálnych druhákov. Tá v tejto veci podala aj podnet na prokuratúru. Dekan ju obvinil, že vynáša interné údaje. Pre Sme tvrdil, že ide iba o polovičné informácie, ktoré majú vyvolať dojem organizovaného podvodu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies