Bude sa počas lockdownu meniť režim na hraniciach?

NETKY.SK • 10 December 2020, 08:36 • 2 min
Bude sa počas lockdownu meniť režim na hraniciach?

BRATISLAVA - Hranice by mali zostať v platnom režime.

slovakia

left justify in out

Premiér Matovič, minister zdravotníctva SR Marek Krajči a hlavný hygienik SR Ján Mikas, predstavili verejnosti nové opatrenia v boji s koronavírusom, ktoré začnú byť platné v najbližších dňoch. 

Igor Matovič  sa na tlačovej konferencii vyjadril aj k režimu na slovenských hraniciach. Ten by sa počas lockdownu nemal menil.

 

Premiér nevidí dôvod na zmenu

 

Podľa premiéra nemá zmysel meniť cezhraničný režim, pokiaľ sa na Slovensku situácia zhoršuje a v okolitých krajinách dochádza naopak k jej zlepšeniu. Dôvodom zhoršenia situácie u nás je podľa neho to, že sme si "prejedli vlastný úspech". 


 „Miesto toho, aby sme to rúbali a rúbali, mali dnes raj na zemi a najlepšiu situáciu v Európe, tak sme začali spochybňovať plošné testovania a dostali sme sa tam, kde sme," uviedol premiér. 


Dodal, že ak bude Slovensko pokračovať v „horšej ceste", Česká republika nás môže v horizonte niekoľkých týždňov predbehnúť a mať lepšie výsledky v boji s pandémiou Covid-19. 

 

Platné obmedzenia


Podľa aktualizovanej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, s účinnosťou od 8.12.2020, bude na hraniciach akceptovaný aj antigénový test vykonaný mimo územia SR. 


Osoby, ktoré prekračujú hranice Slovenska na pravidelnej báze a majú výnimku z domácej izolácie a následného testovania, sa budú môcť preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR testu, nie starším ako 14 dní vykonaným aj mimo územia SR.

 

Alebo výsledkom antigénového testu nie starším ako 14 dní s tým, že bude akceptovaný aj výsledok antigénového testu certifikovaného v krajinách Európskej únie.
Pendlerov a osoby s výnimkou, zatiaľ polícia na hraničných prechodoch nekontroluje.

 

Čítajte tiež: AKTUALIZOVANÉ Pendleri pozor! Na hraniciach od vás nebudú požadovať negatívny výsledok na koronavírus

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies