Bude referendum? SMER-SD údajne vyzbieralo dostatok podpisov na jeho vyhlásenie

NETKY.SK • 5 Apríl 2021, 14:06 • 2 min
Bude referendum? SMER-SD údajne vyzbieralo dostatok podpisov na jeho vyhlásenie

Po veľkonočných sviatkoch nás zrejme čaká v slovenskej politike prekvapenie. Len málokto rátal s tým, že by sa opozičnému Smeru podarilo vyzbierať dostatok, teda 400 tisíc podpisov, na vyhlásenie referenda. S informáciou prišli tvnoviny.sk

slovakia

left justify in out

Otázka v referende by sa mala týkať témy predčasných parlamentných volieb. Presné znenie pre občanov by malo byť nasledovné: "Súhlasíte so skrátením ôsmeho volebného obdobia NRSR tak, aby sa parlamentné voľby konali 180 dní odo dňa vyhlásenia výsledku referenda?"

 

img

 

Sám predseda Smeru Róbert Fico už pred časom avizoval, že po Veľkej noci má zasadnúť petičný výbor, kedy sa má dohodnúť na ďalšom postupe.

 

Okrem iného sa už ráta s tým, že prezidentka Čaputová dá referendum posúdiť na Ústavný súd SR, a preto sa Fico chce pokúsiť vyzbierať aspoň pol milióna podpisov. 

 

img

 

Iniciátori 

Referendum za predčasné voľby je iniciatívou dvoch najsilnejších opozičných strán HLAS-SD a SMER-SD, ku ktorým sa pridala aj mimoparlamentná SNS. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies