Bude poriadne horúco: Na väčšine Slovenska dnes bude tropický deň

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 16:14 • 2 min
Bude poriadne horúco: Na väčšine Slovenska dnes bude tropický deň

BRATISLAVA - Väčšia časť územia Slovenska dnes zažije tropický deň. Predpovedá to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého, najnižšieho stupňa pred vysokými teplotami.

slovakia

left justify in out

Maximálne teploty vzduchu môžu dosiahnuť popoludní na západe krajiny 33 stupňov Celzia, na juhu stredného Slovenska a na východe až 35 stupňov Celzia.

 

Výstraha platí pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj. Tiež pre väčšinu územia Košického a Prešovského kraja, južné okresy Banskobystrického kraja a okres Myjava v Trenčianskom kraji.

 

img

 

Predpoveď počasia na štvrtok:

Slnečno. Popoludní pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky. Najvyššia denná teplota 30 až 34, na Orave, Liptove a Spiši okolo 28 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 20 st. Slabý premenlivý vietor.

 

Piatok:

 

V ďalších dňoch budú horúčavy pokračovať. Na piatok (24.6.) vydal SHMÚ pre južné okresy Slovenska výstrahu druhého stupňa.

 

img

 

Malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele prehánky 
alebo búrky. Veľmi teplo. Najnižšia nočná teplota 20 až 16, v dolinách okolo 14 st. Najvyššia denná teplota 31 až 35 st, na Kysuciach, Orave, v Liptove  a na Spiši okolo 29 st. Slabý, v južnej polovici západného Slovenska juhovýchodný vietor  2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

 

Sobota:

 

Na sobotu (25.6.) platí druhý stupeň už aj pre západ krajiny.

 

img

 

V noci jasno alebo len malá oblačnosť. Cez deň polooblačno až oblačno a miestami prehánky alebo búrky, aj intenzívne. Veľmi teplo. Najnižšia nočná teplota 21 až 15 st. Najvyššia denná teplota 31 až 35 st, na Kysuciach, Orave, v Liptove  a na Spiši okolo 29 st. Juhovýchodný až južný vietor do 5 m/s (20 km/h), na západe do 8 m/s a tu v nárazoch okolo 12 m/s. (30 km/h, nárazy 45 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies