Bude Messi nasledovať Ronalda do Serie A?

NETKY.SK • 11 Apríl 2020, 11:38 • 2 min
Bude Messi nasledovať Ronalda do Serie A?

Argentínsky futbalista Lionel Messi odmietol nedávne špekulácie o chystanom prestupe do talianskeho Interu Miláno. Čoskoro 33-ročný kapitán španielskeho FC Barcelona má s Barcou kontrakt platný iba do konca budúcej sezóny 2020/2021 a naštrbené vzťahy s prezidentom Josepom Maríom Bartomeuom, nasvedčujú tomu, že k predĺženiu zmluvy tak skoro nedôjde.

slovakia

left justify in out

Možný príchod na San Siro?

Špekulácie o možnom odchode 6-násobného najlepšieho svetového futbalistu na milánske San Siro pred časom podporil prezident Interu Miláno Massimo Moratti, keď vyhlásil: "Získať Messiho už nie je zakázaná túžba." Argentínčan, ktorý má v súčasnom pracovnom dokumente zakotvenú klauzulu, že 30. júna 2020 môže odísť z Barcelony do ktoréhokoľvek iného klubu, však správy o prestupe do Interu Miláno označil ako "výmysel".

 

 

Záujem aj z ostrovov
Podľa stanice ESPN však situáciu so záujmom sleduje hlavne kouč anglického Manchestru City Pep Guardiola, Messiho niekdajší tréner v Barcelone. V organizácii z Etihad Stadium navyše športovému úseku šéfuje ďalší exbarcelonský funkcionár Txiki Begiristain.

 

img

 

Problém so španielskymi orgánmi
Messi pôsobí v Barcelone celú profesionálnu kariéru. Napriek tomu, že na odchod nepomýšľa, na jeseň v rozhovore pre katalánsku rozhlasovú stanicu RAC1 prezradil, že v sezóne 2013/2014 bol k nemu blízko. Dôvodom boli problémy s daňovými orgánmi, ktoré neskôr vyústili až do súdneho procesu a uloženia podmienečného trestu za daňové úniky vo výške 4,1 milióna eur. "Boli časy, keď som bol pre mnohé okolnosti veľmi unavený. Niekoľkokrát, hlavne v rokoch 2013 a 2014, som mal problémy so španielskym ministerstvom financií," povedal vtedy Messi.

 

img

 

Odchod kvôli rodine 
Tridsaťdvaročný rodák z Rosaria priznal, že spomenuté obdobie ho veľmi ťažilo. Trápenie sa prenieslo aj na jeho najbližších. "Najlepšie na tom však bolo, že naše deti boli ešte malé a nemali potuchy, že sa deje niečo zlé. Mal som vtedy v úmysle odísť, nie preto, že som chcel opustiť Barcelonu, ale preto, čo sa dialo," doplnil Messi, ktorého v júli 2016 podmienečne odsúdili na 21 mesiacov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona