Bude mať Slovensko šéfa OSN?!

NETKY.SK • 8 Február 2016, 11:08 • 2 min
Bude mať Slovensko šéfa OSN?!

BRATISLAVA - Súboj o post šéfa Organizácie Spojených národov sa posúva do finálnej fázy a Slovensko má v ňom svoje želiezka.

slovakia

left justify in out

Oficiálnych kandidátov je zatiaľ dvadsať. Slovensko má dvoch kandidátov a to ministra zahraničných vecí SR Miroslava Lajčáka a súčasného vyslanca OSN v Iraku a bývalého šéfa diplomacie Jána Kubiša. Informuje o tom denník Pravda.

 

Miroslav Lajčák svoj oficiálny záujem o funkciu nepotvrdil. Ján Kubiš sa úvahami o kresle generálneho tajomníka netají. Ani on však nie je oficiálnym kandidátom. "Neskrývam však, že by som mal o niečo podobné záujem. Sledujem celú diskusiu. Uvidíme, ako to bude. Mám stále dosť práce," povedal nedávno pre denník.

 

Magazín Diplomatic Courier sa v januári pozrel na deviatich možných kandidátov z východnej Európy. Vybral 12 kritérií a v ich rámci prideľoval záujemcom body od 0 do 5. Šéfka UNESCO Irina Bokovová skončila najlepšia s priemerom 4,5, Miroslav Lajčák bol so skóre 3,6 štvrtý a Ján Kubiš s 3,4 piaty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies