Budapeštianska návšteva Clintonovej je zdvorilostným gestom

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:19 • 2 min
Budapeštianska návšteva Clintonovej je zdvorilostným gestom

Budapeštianska návšteva Clintonovej je zdvorilostným gestom

slovakia

left justify in out

img

Dnešná blesková budapeštianska návšteva ministerky zahraničných vecí USA Hillary Clintonovej je zdvorilostným gestom. Konštatoval to dnes maďarský spravodajský server origo.hu, podľa ktorého v americko-maďarských vzťahoch niet vážnej témy na prerokovanie.
      Návšteva šéfky americkej diplomacie je skôr zdvorilostným gestom, Clintonová popoludní cestuje ďalej do Litvy. Maďarskej diplomacii však návšteva príde vhod, pretože spolu s víkendovou návštevou čínskeho premiéra takto prezentuje, čo považuje za dôležité, píše origo.hu.
      V tejto súvislosti šéf maďarského Inštitútu zahraničných vecí Tamás Magyarics serveru povedal, že Clintonová zrejme bude v súvislosti s otvorením Centra Toma Lantosa pre ľudské práva hovoriť s maďarskými predstaviteľmi vo všeobecnosti o otázkach ľudských a menšinových práv, s ktorými sa centrum bude zaoberať. Témou rozhovorov môže byť aj situácii v Afganistane.
      Magyarics nepredpokladá, že by ministerka otvorila otázku kritiky opatrení Orbánovej vlády, ktorú sformulovala v otvorenom liste Clintonovej skupina maďarských intelektuálov. Podľa jeho slov Spojené štáty - ako to už niekoľko nižšie postavených ľudí z amerických vládnych kruhov nedávno naznačilo - počkajú na vývoj v praktickom uplatnení kontroverzného mediálneho zákona a novej ústavy, až potom ich budú hodnotiť.
      Clintonová sa dnes v rámci podujatí transatlantického týždňa stretne s maďarským premiérom Viktorom Orbánom a šéfom maďarskej diplomacie Jánosom Martonyim.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies