Budapeštiansky starosta chce zrušiť tranzitné zóny pre migrantov

NETKY.SK • 25 August 2015, 14:35 • 2 min
Budapeštiansky starosta chce zrušiť tranzitné zóny pre migrantov

BUDAPEŠŤ - Možnosti na to, aby migranti urýchlene odchádzali vlakmi z Maďarska ďalej, sa postupne zužujú, a preto nemá veľký význam ďalej prevádzkovať tranzitné zóny pri troch železničných staniciach v Budapešti. Vyhlásil to dnes v komerčnej televízii TV2 starosta Budapešti István Tarlós.

slovakia

left justify in out

"Ak to bude takto pokračovať ďalej, nie je pravdepodobné, že na železničných staniciach v centre hlavného mesta zostanú tranzitné zóny pre ilegálnych migrantov," povedal starosta, podľa ktorého za daných podmienok nemá veľký význam udržiavať tieto zóny.

 

Ako dodal, tranzitné zóny okrem možnosti poskytovania humanitárnej pomoci mali zabezpečiť, aby migranti neboli roztrúsení po celom meste. "Mnohí z cudzincov nemajú doklady, a preto ich nie je možné ani len identifikovať," zdôraznil Tarlós.

 

"Hovoríme o migrantoch, a nie o utečencoch, pretože v ich prípade zvyčajne nie je možné dokázať, že utekajú pred vojnou. Týchto ľudí už ďalej nemôžeme nekontrolovane púšťať," uzavrel budapeštiansky starosta.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies