Budapeštianske letisko dosiahlo rekordný počet 10 miliónov cestujúcich

NETKY.SK • 10 December 2015, 14:37 • 2 min
Budapeštianske letisko dosiahlo rekordný počet 10 miliónov cestujúcich

BUDAPEŠŤ - Počet pasažierov vybavených na Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta v Budapešti od začiatku roka dosiahol dnes rekordných 10 miliónov, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ spoločnosti Budapest Airport (BA) Jost Lammers pri tejto príležitosti privítal desaťmiliónteho cestujúceho a povedal, že vlani obslúžilo letisko deväť miliónov pasažierov, v tomto roku ich počet podľa očakávaní medziročne stúpne o 13 % na celkových 10,3 milióna.

 

Miera rastu počtu cestujúcich v nadchádzajúcich rokoch by mohla dosiahnuť 5-6 %, čo je podľa jeho slov viac než priemerný rast letísk krajín Európskej únie. "Hranicu 12 miliónov pasažierov je možné dosiahnuť na tomto letisku do piatich rokov, k tomu je však potrebné rozšíriť kapacity letiska, na čo už máme schválené plány," dodal Lammers.

 

Budapeštianske medzinárodné letisko je najväčšie z piatich maďarských letísk, má dve vzletové a pristávacie dráhy s dĺžkou 3707 m a 3010 m a tiež riadiacu vežu. Lety sú sústredené do dvoch moderných terminálov. Cestujúci z letov zo schengenského priestoru prechádzajú cez terminál 2A.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona