Budapešť vypravila nový Orient Expres, smeruje do Teheránu

NETKY.SK • 15 Október 2014, 16:11 • 2 min
Budapešť vypravila nový Orient Expres, smeruje do Teheránu

BUDAPEŠŤ - Maďarské železnice v stredu informovali o vypravení prvej súpravy, ktorá má symbolicky obnoviť slávu niekdajšieho spojenia známeho ako Orient Expres.

slovakia

left justify in out

Plne obsadený vlak sa z maďarskej metropoly vyberie cez Bulharsko, Rumunsko, turecký Istanbul až do iránskeho hlavného mesta Teherán. Luxusná súprava nesúca názov Golden Eagle Danube Expres vezie 70 cestujúcich, ktorí za miestenku zaplatili v prepočte od takmer 8000 do takmer 12-tisíc eur. Sedemtisíc kilometrov dlhú cestu by muzeálny vlak poháňaný parným strojom mal prekonať za trinásť dní. Vedenie maďarských železníc oznámilo, že vlak s päťhvieždičkovými službami bude premávať päťkrát ročne.

 

Orient Expres označoval luxusné železničné spojenie medzi západnou Európou a Balkánskym polostrovom na trase Paríž-Istanbul. Po druhej svetovej vojny s prestávkami jazdil v rôznych obmenách až nakoniec pred piatimi rokmi úplne zmizol z ponuky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies