Budapešť urobila ďalší krok ku kandidatúre na OH

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 09:47 • 2 min
Budapešť urobila ďalší krok ku kandidatúre na OH

BUDAPEŠŤ - Snaha Budapešti kandidovať na usporiadanie olympijských hier 2024 má za sebou ďalší výrazný krok. Podporu projektu vyjadril primátor mesta István Tarlós.

slovakia

left justify in out

"Budapešť a Maďarsko sú pripravené kandidovať na organizovanie olympijských hier 2024 a majú dobrú šancu uspieť v tomto boji," uviedol podľa InsideTheGames Tarlós, ktorý ešte vlani celý projekt odmietal. Budapeštianske mestské zastupiteľstvo bude o kandidatúre hlasovať 23. júna.


Za zmenou postoja budapeštianskej radnice je prijatie Agendy 2020, ktorou chce Medzinárodný olympijský výbor (MOV) pomôcť mestám znížiť náklady na usporiadanie olympijských hier. Okrem Budapešti by Maďari v prípade získania OH 2024 využili aj športoviská v Debrecíne a Györi. O usporiadateľovi OH 2024 sa rozhodne v roku 2017 v peruánskej Lime. Kandidáti musia podať záväzné prihlášky do 15. septembra. Okrem Budapešti by chceli kandidovať aj Boston, Hamburg, Rím a Paríž.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies