Budapešť nebude prijímať utečencov na základe kvót EÚ

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 17:17 • 2 min
Budapešť nebude prijímať utečencov na základe kvót EÚ

BUDAPEŠŤ – Maďarsko je ostro proti novému systému kvót na prijímanie utečencov, ktorý navrhuje Európska komisia (EK).

slovakia

left justify in out

 Vo štvrtok to povedal vedúci úradu maďarskej vlády János Lazar. Budapešť podľa neho za žiadnych okolností neprijme utečencov na základe rozhodnutia EÚ. „Maďarská vláda urobí všetko preto, aby tomu v Bruseli zabránila,“ povedal novinárom na tlačovej konferencii.

 

EK v stredu navrhla, aby členské štáty EÚ počas nasledujúcich dvoch rokov prijali 20 000 utečencov. Imigranti majú byť prerozdelení medzi členské štáty na základe stanovených kvót, ktoré sa budú odvíjať od veľkosti krajiny, počtu obyvateľstva, ekonomického výkonu a ďalších ukazovateľov. Výnimku dostanú Británia, Írsko a Dánsko, ktoré sa môžu rozhodnúť neprijať žiadnych utečencov. Systém kvót má ako núdzový mechanizmus viesť k rovnomernejšiu rozloženiu azylantov medzi jednotlivými štátmi EÚ v období, keď Taliansko a ďalší južní členovia únie čelia nebývalému náporu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies