Budapešť je bližšie ku kandidatúre na OH 2024

NETKY.SK • 6 Február 2015, 15:02 • 2 min
Budapešť je bližšie ku kandidatúre na OH 2024

BUDAPEŠŤ - Maďarský olympijský výbor odporučil Budapešti kandidovať na usporiadanie olympijských hier v roku 2024. Na piatkovom zasadnutí sa za návrh vyslovilo 125 delegátov, proti bol iba jeden.

slovakia

left justify in out

Definitívnemu rozhodnutiu však bude predchádzať vypracovanie štúdie o uskutočniteľnosti. Stúpencov kandidatúry čaká náročná úloha presvedčiť radnicu hlavného mesta. Primátor István Tarlós v septembri minulého roku označil olympijské plány za "nereálne" a "nepredstaviteľné", pripomína insidethegames.biz. Medzitým však Medzinárodný olympijský výbor (MOV) prijal reformnú Agendu 2020, ktorej cieľom je okrem iného znížiť záťaž na usporiadateľov OH a ZOH. Umožňuje napríklad podeliť sa o súťaže s viacerými mestami, regiónmi, či dokonca krajinami. Preteky vo vodnom slalome by sa mohli v tom prípade konať aj na Slovensku.

 

Na Budapešť v prípade podania prihlášky čaká súboj s americkým Bostonom a talianskym Rímom, všetci súperi sú však zatiaľ iba v deklaračnej fáze. Čaká sa na vyjadrenie z Nemecka, kde sa rozhoduje medzi Hamburgom a Berlínom. Ešte ďalej od konkrétnych činov sú vo Francúzsku, Juhoafrickej republike, Katare a Azerbajdžane. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona