Budajovi pribudne konkurent: Lindbäck sa ocitol na súpiske tímu AHL Ontario Reign

NETKY.SK • 27 Október 2016, 09:55 • 2 min
Budajovi pribudne konkurent: Lindbäck sa ocitol na súpiske tímu AHL Ontario Reign

LOS ANGELES - Švédsky hokejový brankár Anders Lindbäck súhlasil so skúšobným kontraktom s tímom NHL Los Angeles Kings.

slovakia

left justify in out

Podľa periodika Expressen sa rodák z Gävle dohodol s Kings na krátkodobej zmluve na päť stretnutí, po tomto období obe strany prehodnotia spoluprácu. Dvadsaťosemročný a takmer dvojmetrový Lindbäck sa už ocitol na oficiálnej súpiske tímu Ontario Reign v AHL, ktorý je farmou Los Angeles. Práve Lindbäck by sa mohol stať konkurenciou pre súčasnú jednotku Kings medzi žŕdkami, Slováka Petra Budaja, keďže prví dvaja brankári "kráľov" Jonathan Quick a Jeff Zatkoff maródujú so slabinami.

 

Lindbäck má za sebou pomerne bohatú prax v rôznych kluboch NHL. V profilige doteraz odchytal 130 zápasov za Arizonu, Buffalo, Tampu Bay a Nashville a nedávno neuspel v predsezónnom kempe New Jersey. Vlani mal v drese Arizony bilanciu 5 víťazstiev - 8 prehier a gólový priemer 3,11.

 

Aktuálnou brankárskou dvojicou Kings sú Peter Budaj a Jack Campbell, pričom slovenský gólman už v úvode sezóny vychytal tri víťazstvá. Rovnako zlá situácia s brankármi je aj na farme v Ontariu, kde bol minulý týždeň pripravený zasiahnuť do hry aj 46-ročný tréner brankárov Dusty Imoo, otec Jonaha Imooa, súčasnej jednotky Reign.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies