Budaj zatienil Haláka, bodovali Meszároš aj Chára

NETKY.SK • 16 November 2010, 12:43 • 2 min
Budaj zatienil Haláka, bodovali Meszároš aj Chára

Budaj zatienil Haláka, bodovali Meszároš aj Chára

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejoví brankári Peter Budaj a Jaroslav Halák sa v noci na utorok stretli vo vzájomnom súboji zámorskej NHL. Z víťazstva 6:3 sa nakoniec tešil gólman Colorada Budaj, ktorý prispel k triumfu svojho tímu na vlastnom ľade 27 úspešnými zákrokmi.
      Hoci "bluesmani" prestrieľali svojho súpera 30:23, Budajov náprotivok inkasoval až šesť gólov a neudržal si tak predzápasové štatistiky 1,79 gólu na zápas pri vyše 93-percentnej úspešnosti zákrokov. Dvadsaťpäťročný Halák lovil zo svojej siete vôbec najviac pukov v prebiehajúcej sezóne, napriek tomu ho jeho krajan za doterajšie výkony pochválil. "Tento rok hrá dobre. Myslím si, že náš tím mal jednoducho o čosi väčší hlad po víťazstve, obzvlášť v prvej a druhej tretine. Každý brankár vám povie, že keď mužstvo vyhráva, chytá sa lepšie," citoval Budaja portál tsn.ca.
      Obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára si v súboji s New Jersey pripísal na konto štvrtú tohtosezónnu asistenciu. Bruins na čele s brankárom Timom Thomasom vygumovali "diablov", ktorým víťazstvom 3:0 pripravili už 11 prehru v aktuálnom ročníku. Thomas zaznamenal štvrté čisté konto v sezóne, keď si za jeho chrbát nenašiel cestu ani jeden z 28 streleckých pokusov hostí. "K zápasu som pristupoval s tým, že musíme vyhrať. Myslím, že rovnako tak aj spoluhráči. Čelili sme tímu, ktorý hral lepšie, no tento rok sa trápi. Potrebovali sme víťazstvo, na ktorom môžeme ďalej stavať," uviedol pre portál nhl.com Thomas.
      Domáci sa ujali vedenia v 16. minúte a na začiatku druhej tretiny pridal poisťujúci gól Nathan Horton, ktorému asistoval Chára. "Uvedomovali sme si dôležitosť začiatku a myslím si, že sme odviedli skutočne dobrú prácu," skonštatoval Chára.
      Philadelphia si na domácom ľade poradila s rozbehnutou Ottawou, pričom na víťazstve "letcov" v pomere 5:1 sa asistenciou podieľal obranca Andrej Meszároš. Jeho strelu z 9. minúty usmernil do siete Danny Briere, ktorý tak otvoril skóre stretnutia. "Sebavedomie je veľmi dôležité. Zdá sa, že hráčska chémia začína pracovať čoraz lepšie, všetci to tak cítime," vyhlásil Briere.
      V ďalšom zápase Buffalo s Andrejom Sekerom zdolalo Vancouver 4:3 po predĺžení. Slovenský obranca v drese "šablí" strávil na ľade vyše 21 minút, počas ktorých dvakrát vystrelil na bránu. Príležitosť dostal aj útočník "kosatiek" Mário Bližňák, ktorý však odohral iba šesť minút bez zápisu do štatistík.
      Bodovo naprázdno vyšli aj útočníci Michal Handzuš, ktorého Los Angeles nestačilo na San Jose (3:6) a Marián Gáborík v službách New Yorku Rangers pri triumfe nad Pittsburghom 3:2 po predĺžení.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies