Budaj ukázal olympijskú masku, dekoroval ju švédsky maliar

NETKY.SK • 5 Február 2014, 12:49 • 2 min
Budaj ukázal olympijskú masku, dekoroval ju švédsky maliar

MONTREAL - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj už má pripravenú masku na blížiace sa olympijské hry v Soči. Tridsaťjedenročný gólman tímu NHL Montreal Canadiens si ju dal vyrobiť špeciálne na olympijský turnaj a zvolil na nej jednoduché motívy. Informácie priniesol web idnes.cz.

slovakia

left justify in out

Budaj, ktorý má na klubovej maske v Montreale zobrazené podobizne slávnych futbalistov a postavičku Neda Flandersa zo seriálu Simpsonovci, sa pri tvorbe olympijskej masky nemohol veľmi vyšantiť. Olympijské pravidlá totiž zakazujú akýkoľvek nápis okrem mena štátu i akúkoľvek postavu. Slovenský brankár zvolil štátny znak a farby zo slovenskej vlajky. Maska, ktorú dekoroval švédsky maliar David Gunarsson, pôsobí elegantne a zdobia ju vyladené farby.

"Myslím, že sa mu veľmi pekne podarila. Je to jednoduchý nápad, ale v jednoduchosti je krása," poveda Budaj pre iDNES.cz. Už si uvedomuje, ako rýchlo sa olympiáda blíži. "Pomaly sa teším, ale ešte máme pred sebou pár zápasov, ktoré musíme vyhrať," dodal náhradný brankár Canadiens.

Aj v Soči by mal plniť úlohu brankárskej dvojky za Jaroslavom Halákom zo St. Louis, aj keď nie je vylúčené, že sa v skupine prestriedajú. "Momentálne neviem, ako to bude. Hlavne aby nám brankárom držalo zdravie a ďalším hráčom tiež," dodal na záver.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies