Budaj si vychytal predĺženie zmluvy s Montrealom

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 11:40 • 2 min
Budaj si vychytal predĺženie zmluvy s Montrealom

MONTREAL - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj predĺžil o ďalšie dva roky do konca sezóny 2014/15 zmluvu s klubom zámorskej NHL Montreal Canadiens. Podľa zdrojov ESPN.com by mal kontrakt znieť na sumu 2,8 milióna dolárov.

slovakia

left justify in out

Budaj je v tejto sezóne dvojkou Careyho Pricea v Canadiens. Banskobystričan dostal v tomto ročníku šancu v ôsmich stretnutiach, v ktorých dosiahol šesť víťazstiev. V štatistikách má úspešnosť zákrokov 91,7 % a v priemere inkasoval 2,28 gólu na zápas. Tridsaťročný gólman sa v stredu okrem zmluvy dozvedel, že vo štvrtok nastúpi v zápase proti Buffalu. 

Budaj sa stal hráčom Canadiens v roku 2011. Do NHL ho draftovalo Colorado v roku 2001 zo 63. miesta. Celkovo v lige za Avalanche a Canadiens nastúpil na 267 zápasov, z ktorých bolo 112 víťazných. Po tejto sezóne mu mala vypršať v Montreale pôvodná zmluva a mohol sa stať voľným hráčom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies