Budaj nechce byť dvojka, svoju šancu nepustí z ruky

NETKY.SK • 4 November 2010, 12:43 • 2 min
Budaj nechce byť dvojka, svoju šancu nepustí z ruky

Budaj nechce byť dvojka, svoju šancu nepustí z ruky

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejový brankár Peter Budaj sa nikdy nechce uspokojiť s postom náhradníka v tíme zámorskej NHL Colorado Avalanche a aj keď prebiehajúcu sezónu odštartoval zo striedačky, veril, že jeho šanca ešte príde. Napokon sa tak aj stalo, keď si jeho spoluhráč, no i konkurent Craig Anderson poranil koleno a Budaj sa napokon ocitol v bránke "lavín"
      Dvadsaťosemročný gólman nastúpil zatiaľ na štyri stretnutia. V nich síce nemal oslnivé štatistiky - 87,5 percentnú úspešnosť zákrokov a 3,43 inkasovaného gólu na zápas, no svoj tím priviedol k trom víťazstvám a jediná prehra proti Vancouvru prišla až po predĺžení. Slovenský reprezentant dostane šancu aj v nasledujúcich dueloch, keďže dĺžka Andersonovej liečby je zatiaľ neznáma. "Okolnosti môjho návratu do bránky ma netešia, vidieť zranenie môjho spoluhráča, no je to príležitosť pre mňa. Každý brankár chce hrať a ja z toho chcem vyťažiť čo najviac," vyhlásil.
      Budaj už raz bol jednotkou v bránke "lavín". V sezóne 2008/09 odchytal 56 duelov, v ktorých dosiahol 20 víťazstiev, no Colorado skončilo posledné v Západnej konferencii a v tíme prišlo k rozsiahlym zmenám. Klub angažoval Andersona, ten si v predsezónnom kempe vybojoval post jednotky a tím priviedol opäť do play off. Budaj tak v uplynulej sezóne odchytal len 15 stretnutí, najmenej v celej kariére. Hovorilo sa o jeho odchode do ruskej KHL, či iného tímu v zámorí, no ten sa nakoniec nekonal. "Je to môj domov, milujem to tu. No nechcem, aby to znelo, že sa uspokojím s postom dvojky. Stále sa budem snažiť získať post brankárskej jednotky a budem bojovať vždy, keď dostanem šancu. Všetkým ukážem, čo dokážem," pokračoval Budaj.
      Svoje odhodlanie dokazoval aj na tréningoch, kde chodil vždy medzi prvými a ostal čo najdlhšie. Po tréningu si nacvičoval ešte rôzne herné situácie. "Niekedy to boli strely z diaľky, niekedy dorážky. Všetko, čo bolo treba urobiť. Ak to beriete na ľahkú váhu, zrazu sa ocitnete v bránke, máte šancu a tá šanca vám pretečie pomedzi prsty, pretože nie ste pripravený," zdôraznil Budaj a razom dodal: "Musíte byť vždy pripravený, pretože nikdy neviete, kedy sa to stane."
      A presne tak to bolo aj v jeho prípade. Anderson sa zranil na poslednom tréningu pred duelom s Vancouvrom 26. októbra a jeho návrat na ľad je stále v nedohľadne. Na jeho miesto nastúpil Budaj a hneď v druhom zápase dosiahol jubilejný 200. štart za Colorado, čo sa mu podarilo iba ako tretiemu brankárovi v histórii organizácie. Viac majú na konte len legendárny Patrick Roy (478) a Dan Bouchard (225). "Je to veľký úspech. Niekedy sa zastavíte a uvedomíte si, že ste skoro zabudli aké máte šťastie, že hráte v NHL... Spravím maximum, aby som si udržal ich dôveru," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies