Budaj na diaľku sleduje aj počínanie svojich krajanov na šampionáte v Dánsku, a stále verí v obrat proti Washingtonu

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 12:12 • 2 min
Budaj na diaľku sleduje aj počínanie svojich krajanov na šampionáte v Dánsku, a stále verí v obrat proti Washingtonu

TAMPA BAY - Až príliš jednoznačne v prospech hokejistov Washingtonu sa zatiaľ vyvíja séria vo finále play-off Východnej konferencie NHL. Capitals vyhrali prvé dva zápasy na ľade tímu Tampa Bay Lightning 4:2 a 6:2. Slovenský brankár Peter Budaj (35) z pozície tímovej trojky "bleskov" verí, že ešte nie je všetkému koniec a jeden z najlepších tímov základnej časti si ešte vynúti obrat v sérii.

slovakia

left justify in out

"Dva zápasy sme doma stratili, ale musíme si priznať, že Washington hral veľmi dobre. My sme nepredviedli svoj štandard. Kým Washington bol výborný v defenzíve, my sme tam urobili viacero chýb. Vieme a aj v to veríme, že sériu môžeme otočiť. Musíme však hrať o 100 percent lepšie," uviedol Peter Budaj.


Finálová séria na východe sa z Floridy presúva do Washingtonu, kde môžu Capitals už rozhodnúť o svojom triumfe a postupe do finále bojov o Stanleyho pohár. "Musíme zostať verní systému, ktorý nás dostal až takto ďaleko, a naplno sa sústrediť na tretie stretnutie. Dá sa to stále zvrátiť, séria je dlhá a my máme veľmi dobré mužstvo. Veď predtým v semifinále sme Boston zdolali štyrikrát po sebe," pripomenul Budaj.

Slovenský brankár priznal, že na diaľku sleduje počínanie svojich krajanov na majstrovstvách sveta v Dánsku. "Videl som aj niečo zo slovenských zápasov. Myslím si, že to je z našej strany celkom dobré. Chalani sa snažia, bojujú a proti Švédom ukázali, že môžeme konkurovať aj takému kvalitnému tímu. Máme dosť neskúsené mužstvo a presviedčame sa, že svetová úroveň hokeja je vysoká. Aj proti Čechom sme hrali dobre, len to musíme dotiahnuť do konca. Často totiž rozhodujú detaily," doplnil na záver Budaj.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies