Bud Spencer žije, správy o jeho smrti boli znova vymyslené

NETKY.SK • 14 September 2014, 11:54 • 2 min
Bud Spencer žije, správy o jeho smrti boli znova vymyslené

RÍM - Talian Carlo Pedersoli, ktorý ako prvý muž z tejto krajiny zvládol plaveckú krauliarsku stovku pod jednu minútu (za 59,5 s v roku 1950), ale svet ho až neskôr pod pseudonymom Bud Spencer spoznal ako dobrotivého filmového hromotĺka, bude žiť asi naveky.

slovakia

left justify in out

Tento týždeň totiž znova obletela svet informácia o jeho údajom úmrtí, opäť však išlo o fámu, tentoraz spojenú s podvodom. Podľa Epoch Times zdrojom zvesti mala byť nemecká televízna stanica RTL a správa sa sociálnymi sieťami šírila ako lesný požiar. Kto však na ňu klikol, ocitol sa na webe ponúkajúcom životné poistenie.   

 

Neapolčan Pedersoli by sa mal 31. októbra tohto roka dožiť 85. narodenín. Už pri pôrode mal pozoruhodné miery (58 cm, 6 kg) a napokon sa vytiahol do výšky 194 cm. Reprezentoval Taliansko v plávaní na OH v Helsinkách 1952 aj o štyri roky neskôr v Melbourne. V športe sa uplatnil aj vo vodnom póle, ale jeho kariéru ukončili zdravotné problémy. Po mnohých pokusoch presadiť sa v rôznych oblastiach civilného života naplno zažiaril až na striebornom plátne. Osudové bolo jeho stretnutie s režisérom Giuseppem Colizzim, ktorý ho dal dohromady s Mariom Girottim alias Terenceom Hillom. "Je ako môj brat. Myslím si, že náš výborný vzťah v súkromí sa odrazil aj na plátne. Vždy sme sa mohli spoľahnúť jeden na druhého. Užívali sme si nakrúcanie, čo nám umožnilo hrať bok po boku v toľkých filmoch," uviedol Pedersoli.   

 

Zladená dvojica kumpánov, ktorá v boji za spravodlivosť nikdy nešetrila štipľavými fackami, účinkovala v druhej polovici dvadsiateho storočia v mnohých komédiách, predovšetkým spaghetti-westernoch. Medzi komerčne najúspešnejšie snímky patria "Boh odpúšťa... ja nie!", "Pravá a ľavá ruka diabla" "Kto nájde priateľa, nájde poklad", "Malý unavený Joe", "Párna a nepárna" či "Ak sa nahneváme, budeme zlí". Spencer sa sólovo preslávil aj ako neapolský policajný komisár Rizzo prezývaný Veľká noha. V roku 1960 sa oženil s Mariou Amatovou, s ktorou splodil tri deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies