Buckinghamský palác vystaví výber z šiat kráľovnej od jej detstva

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 12:29 • 2 min
Buckinghamský palác vystaví výber z šiat kráľovnej od jej detstva

LONDÝN - Výber zo šiat, ktoré nosila britská kráľovná Alžbeta II. počnúc svojím detstvom, vystaví toto leto Buckinghamský palác.

slovakia

left justify in out

Jeho predstavitelia dnes uviedli, že výstavu si budú môcť pozrieť ľudia, ktorí navštívia oficiálne priestory paláca v centre Londýna počas ich letného sprístupnenia pre verejnosť. Informovala o tom agentúra AP.

 

Bezprecedentná výstava šiat usporiadaná k 90. narodeninám kráľovnej predstaví svadobné šaty, ktoré mala Alžbeta II. na sebe pri sobáši s princom Philipom v roku 1947, a tiež šaty z jej korunovácie.

 

Budú tam aj čierne šaty z hodvábneho zamatu, ktoré mala oblečené v roku 1956 na premiére filmu, kde sa stretla s Marilyn Monroe, a takisto mnohé z jej výrazných klobúkov.
Oficiálne priestory Buckinghamského paláca sa pre turistov, ktorí si kúpia vstupenku, otvárajú pravidelne každé leto. Výstavu šiat otvoria túto sobotu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies