Buchinger je dvojnásobným šampiónom Oktagonu, triumfoval v najlepšom zápase histórie

NETKY.SK • 12 September 2021, 13:54 • 2 min
Buchinger je dvojnásobným šampiónom Oktagonu, triumfoval v najlepšom zápase histórie

BRATISLAVA – Takmer 8 tisíc divákov na štadióne Ondreja Nepelu sa včera stalo svedkami historickej udalosti. Ivan Buchinger a Vojto Barborík totiž predviedli zápas svetovej úrovne, o ktorom sa bude ešte dlho hovoriť.

slovakia

left justify in out

Pred duelom sa hovorilo predovšetkým o tom, že Barborík presiahol váhový limit o 400 gramov a prišiel o možnosť zabojovať o titul v perovej váhe do 66 kg, ktorý mohol v prípade víťazstva získať len aktuálny šampión v ľahkej váhe Ivan Buchinger. Ten na svojho súpera vybehol v 1. kole vo veľkom štýle a jeho galapredstavenie pokračovalo aj v tom druhom. Zdalo sa, že Barborík nebude mať šancu, no v 3. kole vstal z mŕtvych a zápas poriadne zdramatizoval. Keďže obaja bojovníci patria k absolútnej zemiarskej špičke, videli sme viacero taktických manévrov, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani top zápasníci v UFC.

 

img

 

Boj do posledných sekúnd napokon dopadol lepšie pre Buchingera, ktorý mal v súboji s vytrvalým súperom jasnú prevahu. Po záverečnom 5. kole mu rozhodcovia udelili víťazstvo a stal sa tak novým držiteľom titulu v perovej váhe. Buki sa navyše stal prvým zápasníkom, ktorý v Oktagone získal dva opasky v tom istom čase. O súboji sa okamžite začalo hovoriť ako o najlepšom dueli v histórii organizácie.

 

img

 

„Myslím si, že to bolo z jeho strany neprofesionálne. Mali sme zápas o titul, 5x5 kôl, vedel o tom niekoľko mesiacov vopred, napriek tomu nesplnil váhový limit a dostatočne sa nepripravil,“ vyjadril sa na adresu Barboríka nový šampión v exkluzívnom rozhovore pre Netky.sk, ktorý si budete môcť pozrieť už čoskoro. Buchinger takisto vyjadril túžbu zabojovať o tretí opasok v Oktagone, ktorý momentálne drží David Kozma.

 

img

 

Gábor Boráros avizoval pred zápasom s Mickaelom Leboutom novú verziu seba samého, návrat do klietky po dvoch prehrách v rade však nedopadol pre rodáka z Dunajskej Stredy najlepšie a po troch kolách prehral na body. Skúsený Francúz kontroloval priebeh zápasu a využil fakt, že Boráros v polovici 2. kola začal fyzicky odchádzať. Po tretej prehre za sebou však na neho čakal veľmi príjemný moment, keď pred zrakmi divákov požiadal o ruku svoju priateľku.

 

img

 

Napínavé momenty priniesol aj súboj Mátého KértézsaRoberta Pukača. Diamantový čávo predviedol dobrý výkon, bodoví rozhodcovia však napokon pripísali víťazstvo maďarskému bojovníkovi. Vynikajúcu formu potvrdil Bojan Veličkovič, ktorý si v 1. kole poradil s Carlom Praterom na TKO. Ešte dominantnejšiu výhru za 50 sekúnd si na konto pripísal Vlasto Čepo, ktorý porazil Miloša Kostiča taktiež na TKO.

 

Hovorilo sa aj o famóznom debute Štefana Vojčáka, ktorý v otváracom zápase prelims karty zdemoloval Evgeniya Goluba a po 29 sekundách sa tešil z výhry na TKO.

 

img

 

Ďalšie výsledky

 

Matej Šurin porazil Michala Plesníka v 3. kole na body

Roman Paulus porazil Szymona Rakowicza v 3. kole na body

Jonas Magard porazil Elnura Velieva v 2. kole na submisiu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies