Bublinové obrazy v Danubiane sa stretli s veľkým záujmom návštevníkov

NETKY.SK • 3 Marec 2017, 15:51 • 2 min
Bublinové obrazy v Danubiane sa stretli s veľkým záujmom návštevníkov

BRATISLAVA – Výstava Oxymoron z autorskej dielne česko-nemeckého výtvarného umelca Jiřího Georga Dokoupila sa stretla s veľkým záujmom návštevníkov. Pre TASR to dnes potvrdila Martina Polakovičová z Danubiany Meulensteen Art Museum.

slovakia

left justify in out

„Výstavu Dokoupila videlo spolu viac ako 6500 návštevníkov, čo je na toto zimné obdobie slušné číslo, takže môžeme povedať, že záujem bol veľký“, uviedla Polakovičová. Umelec, ktorého obrazy sú zastúpené v zbierkach významných umeleckých inštitúcií, ako aj v prominentných súkromných zbierkach po celom svete, prezentuje v Danubiane nielen svoje legendárne bublinové obrazy, ale aj jeden z posledných projektov Furniture For Fotos.

 

Jiří Georg Dokoupil sa narodil v českom Krnove v roku 1954. V roku 1968 sa jeho rodina presťahovala do Kolína nad Rýnom v Nemecku, kde študoval na Academy of Fine Arts. Neskôr navštevoval výtvarné ateliéry na University of Frankfurt v Nemecku a Cooper Union v New Yorku, kde študoval pod vedením nemeckého konceptualistu Hansa Haackeho, ktorý mal významný vplyv na jeho ranú tvorbu.

 

V osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch 20. storočia pôsobil ako hosťujúci profesor na Kunstakademie v Düsseldorfe, v Circulo de Ballas Artes v Madride a na Gesamtschule Kassel. V roku 2012 získal cenu Lovis-Corinth Price. V súčasnosti žije a pracuje striedavo v Berlíne, Madride, Riu de Janeiro a v Prahe.

 

Výstavu Oxymoron si návštevníci Danubiany v bratislavskej mestskej časti Čunovo môžu pozrieť do nedele 5. marca.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona