Bubka sledoval Lavillenieho skok, rekord sa menil po 21 rokoch

NETKY.SK • 16 Február 2014, 11:03 • 2 min
Bubka sledoval Lavillenieho skok, rekord sa menil po 21 rokoch

DONECK - Nový svetový rekord francúzskeho reprezentanta v skoku o žrdi Renauda Lavillenieho sledovala na vlastné oči aj ukrajinská legenda Sergej Bubka.

slovakia

left justify in out

Práve on bol držiteľom doterajšieho maxima v hale 615 cm, ktoré utvoril v Donecku pred 21 rokmi.

V rovnakom meste prepisoval históriu aj Lavillenie. Jeho výkon 616 cm vyvolal v atletickom svete veľké ohlasy. Francúz po prekonaní rekordu priznal, že deň predtým sa osobne stretol s Bubkom a ten mu dodal potrebné sebavedomie.

"Sergej Bubka je pre mňa jedným z najlepších atlétov v histórii. Ešte pred pár rokmi by som si ani nepomyslel, že ho môžem prekonať. Je to ako sen," povedal pre televíziu BFM TV Lavillenie.

Bubka ako hlavný organizátor mítingu nesúci jeho meno bol jedným z prvých, kto gratulovali Francúzovi k úspechu. Lavillenie prekonal 616 cm hneď na prvý pokus a bez väčších problémov.

"Chvíľu mi bude trvať, kým sa opäť dostanem oboma nohami na zem, pretože je to neskutočný pocit. Skočil som to hneď na prvý pokus a ani som sa nedotkol tyčky - ideálny skok," dodal Lavillenie.

"Je to veľký moment, historická chvíľa. Bol to skvelý výkon. Som veľmi rád, že som predal žezlo takému nadanému športovcovi. Renaud je skvelý chlapík, skutočný vzor pre mladých," uviedol v telefonickom rozhovore pre agentúru AP Bubka, ktorý je stále držiteľom svetového rekordu pod holým nebom. Ten má od roku 1994 hodnotu 614 cm.

"Má na to, aby prekonal aj toto maximum. Myslím, že sa tak stane skôr či neskôr. Prajem mu to," dodal legendárny Ukrajinec, ktorý pred týždňom dekoroval slovenskú reprezentantku v biatlone Anastasiu Kuzminovú zlatou medailou za víťazstvo v šprinte na ZOH v Soči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies