Bubka chce byť prezidentom IAAF, jeho protikandidátom je Coe

NETKY.SK • 28 Január 2015, 12:05 • 2 min
Bubka chce byť prezidentom IAAF, jeho protikandidátom je Coe

KYJEV - Niekdajší skvelý žŕdkar Sergej Bubka oficiálne zverejnil svoju kandidatúru na post prezidenta Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF). V súboji o post prvého muža svetovej atletiky sa tak stretnú dve legendy tohto športu, keďže pred Ukrajincom už rovnaký zámer ohlásil bývalý vynikajúci strednotratiar Brit Sebastian Coe.

slovakia

left justify in out

Bubka a Coe chcú zasadnúť na uvoľnenú stoličku po Senegalčanovi Lamine Diackovi, ktorý vo funkcii prezidenta skončí v auguste. Šéfom IAAF bol od roku 1999. "Uchádzam sa o post prezidenta IAAF, pretože chcem niečo vrátiť atletike, ktorá mi dala počas môjho života toľko príležitostí," citovala agentúra AP slová 51-ročného Bubku, ktorý je členom Rady IAAF od roku 2001 a viceprezidentom od roku 2007. Zároveň je členom exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéfom Ukrajinského olympijského výboru.
      

Počas svojej výnimočnej kariéry prekonal Bubka 35-krát svetový rekord v skoku o žrdi a šesťkrát za sebou sa v tejto disciplíne stal majstrom sveta. Na OH 1988 v Soule vybojoval zlatú medailu. V roku 2013 sa neúspešne uchádzal o post prezidenta MOV. "Som pripravený pomáhať atletike na všetkých úrovniach. Zároveň som si vedomý výziev, ktorým náš šport čelí," dodal Bubka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies