Bubeníka skupiny Metallica pasovali za rytiera

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 16:25 • 2 min
Bubeníka skupiny Metallica pasovali za rytiera

ŠTOKHOLM - Dánskemu bubeníkovi Larsovi Ulrichovi, členovi americkej heavymetalovej skupiny Metallica, udelili rytiersky titul. Oznámil to dnes dánsky kráľovský palác.

slovakia

left justify in out

Hudobník je teraz nositeľom vysokého dánskeho štátneho vyznamenania - Rádu Dannebrog, ktorý založil v roku 1671 kráľ Kristián V. Titul Ulrichovi udelili za prínos v umeleckej oblasti .

 

Štátne vyznamenanie odovzdal v utorok 53-ročnému bubeníkovi v mene kráľovnej Margaréty II. dánsky korunný princ Frederik počas svojej návštevy v USA, uviedol na sociálnej sieti Facebook kráľovský palác. Slávnostný obrad pasovania za rytiera sa pri tejto príležitosti konal v meste San Francisco, kde Ulrich žije.

 

Skupina Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles práve zásluhou Ulricha a sprievodného gitaristu a speváka Jamesa Hetfielda. Jedna z najvplyvnejších a komerčne najúspešnejších rockových skupín v histórii má na konte množstvo hitov, medzi ktorými nechýbajú skladby ako Nothing Else Matters či Enter Sandman.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona