Bubeníka AC/DC Phila Rudda prepustili na kauciu

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 11:13 • 2 min
Bubeníka AC/DC Phila Rudda prepustili na kauciu

BRATISLAVA - Bubeníka austrálskej rockovej kapely AC/DC Phila Rudda dnes prepustili na kauciu po tom, ako ho v sobotu večer zatkli za porušenie podmienok domáceho väzenia. Šesťdesiatjedenročný hudobník si od 9. júla odpykáva vo svojom dome v novozélandskom meste Tauranga osemmesačný trest za vyhrážanie sa zabitím a držbu metamfetamínu a marihuany.

slovakia

left justify in out

Rudd porušil podmienky domácej väzby konzumáciou alkoholu, pričom k obvineniu sa dnes na súde nevyjadril. Spraví tak až na pojednávaní, ktoré sa uskutoční 3. augusta. Súd ho prepustil na kauciu s tým, že na žiadosť prokuratúry bude musieť absolvovať testy na alkohol a drogy kedykoľvek, keď o to polícia požiada.


Muzikanta pôvodne zatkli vlani 6. novembra uňho doma po tom, ako tam polícia na základe tipu od nemenovanej osoby vykonala raziu. Následne ho obvinili z pokusu o objednávku vrážd dvoch ľudí, z vyhrážania sa zabitím a držby metamfetamínu a marihuany. Prokurátor však neskôr pre nedostatok dôkazov obvinenie z pokusu o objednávku vraždy stiahol. Rudd, ktorý pôvodne obvinenia poprel, v apríli nakoniec priznal vinu v súvislosti s obvineniami z vyhrážania sa zabitím a držby drog. Za tieto činy mu hrozilo až sedem rokov za mrežami, nakoniec ale dostal iba osem mesiacov domáceho väzenia. Sudca Thomas Ingram ho však po vynesení verdiktu varoval, že v prípade porušenia podmienok domácej väzby pôjde do väzenia.


Phil Rudd, vlastným menom Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis, je rodákom z austrálskeho Melbourne a členom AC/DC sa stal v roku 1975. V roku 1983 ho však z kapely vyhodili a následne sa presťahoval na Nový Zéland. O jedenásť rokov neskôr sa síce do kapely vrátil, no zostal žiť na Novom Zélande, kde si v roku 2011 otvoril reštauráciu. V roku 2003 ho spolu s ostatnými členmi AC/DC uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Na aktuálnom Rock or Bust World Tour ho nahradil Chris Slade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona