Bubeník kapely King Crimson vystúpi v novembri na Slovensku

NETKY.SK • 31 Október 2014, 08:11 • 2 min
Bubeník kapely King Crimson vystúpi v novembri na Slovensku

BRATISLAVA - Bubeník britskej kapely King Crimson Pat Mastelotto sa predstaví v novembri na Slovensku. Päťdesiatdeväťročný hudobník sa zastaví v Brezne, Košiciach a Martine s formáciou KO-MA-RA.

slovakia

left justify in out

Sprevádzať ho budú taliansky trubkár Paolo Raineri a slovenský gitarista David Kollar. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na zmes improvizovanej, elektronickej, avantgardnej či ambientnej hudby.

 

KO-MA-RA sa okrem toho predstaví v novembri aj v Ostrave, Brne a Prahe. Na budúci rok zahrajú aj v USA, kde Kollar a Raineri nedávno predstavili Kollarov album The Son (2013). "USA je úžasná krajina. Mal som trocha obavy ako nás príjme publikum. Pozvali ma hrať sólo koncerty, ale rozhodol som sa zobrať aj Paola.

Je to veľmi zaujímavý a otvorený hudobník. Po prvom koncerte v Seattli prišlo niekoľko ľudí pod pódium s CD, vizitkou a chceli s nami spolupracovať. Jeden pán nás dokonca volal hneď na ďalší deň do štúdia. Veľmi nám pomohlo aj to, že King Crimson koncertovali v tých istých mestách asi týždeň pred nami. Tým pádom o nás ľudia vedeli a promotéri nás uvádzali ako spoluhráčov Pata Mastelotta. Dokonca sme sa stretli so zvukárom skupiny Muse, ktorý je tiež Talian. Je to veľmi zaujímavý človek. Zobral odo mňa CD," prezradil Kollar, ktorý spolupracoval aj na soundtracku filmu Comeback (2014) Mira Rema. 

 

Pat Mastelotto pôsobí v kapele King Crimson od roku 1994. S formáciou uviedol na trh albumy ako Thrak (1995), The ConstruKction of Light (2000) či The Power to Believe (2003). Hudobník, ktorý s už nefungujúcou kapelou Mr. Mister vydal nahrávky I Wear the Face (1984), Welcome to the Real World (1985), Go On... (1987) alebo Pull (2010), je tiež členom formácie TU. Spolupracoval a spolupracuje aj s množstvom ďalších interpretov. 

Termíny koncertov KO-MA-RA: 
14. novembra - Bombura klub, Brezno 
15. novembra - Jazz For Sale festival, Košice 
16. novembra - Bar Museum, Martin 
17. novembra - Klub Parník, Ostrava 
18. novembra - Kabinet Múz, Brno 
19. novembra - Palác Akropolis, Praha 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies