Bubeník AC/DC strávi osem mesiacov v domácom väzení

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 09:26 • 2 min
Bubeník AC/DC strávi osem mesiacov v domácom väzení

BRATISLAVA - Bubeník austrálskej rockovej kapely AC/DC Phil Rudd strávi osem mesiacov v domácom väzení.

slovakia

left justify in out

Dnes o tom rozhodol novozélandský súd, ktorý hudobníkovi udelil trest za vyhrážanie sa zabitím a držbu metamfetamínu a marihuany. Ruddovi pritom hrozilo až sedem rokov za mrežami. Muzikant, ktorého pohyb budú elektronicky monitorovať, bude tráviť stanovenú dobu vo svojom dome v meste Tauranga. Povolili mu tiež návštevy.
Podľa súdnych záznamov sa problémy začali koncom augusta 2014, keď muzikantovi vyšiel sólový album Head Job. Vo svojej reštaurácii Phil's Place usporiadal v deň vydania nahrávky oslavu, no po čase nebol spokojný s bezpečnosťou. "Obžalovaný bol nespokojný, že sa uvedenie albumu nevydarilo. V dôsledku toho vyhodil niekoľko zamestnancov, medzi ktorými bola aj obeť, na ktorú mal najväčšiu zlosť," uviedli v záznamoch. Rudd po štyroch týždňoch zatelefonoval istému človeku, od ktorého žiadal, aby sa o spomínanú obeť "postaral". Neskôr mu ponúkol "200-tisíc dolárov, motorku, jeden z jeho automobilov alebo dom", čo chápal "ako odmenu za predošlú požiadavku". Hudobník nasledujúce ráno zatelefonoval bývalému zamestnancovi a povedal, že "príde a zabije ho". Bubeníka zatkli 6. novembra v jeho dome v Taurange po tom, ako tam polícia na základe tipu od nemenovanej osoby vykonala raziu. Prokurátor následne pre nedostatok dôkazov stiahol obvinenie z pokusu o objednávku vraždy. Rudd v apríli priznal vinu v súvislosti s obvineniami z vyhrážania sa zabitím a držby drog.


Muzikantov právny zástupca uviedol, že jeho klient bol v čase telefonátu nahnevaný a pod vplyvom drog, pričom svoju úlohu zohral aj stres. Namietal tiež, že Rudd sa nebude môcť zúčastniť na turné AC/DC, čím príde o desiatky miliónov dolárov a žiadal, aby ho nepotrestali. "Tento argument ma vôbec nepresvedčil. Queen tiež nahradili Freddyho Mercuryho a nakoniec, kapela je v súčasnosti na turné aj bez vás," uviedol sudca Thomas Ingram.


Šesťdesiatjedenročný Phil Rudd, vlastným menom Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis, je rodákom z austrálskeho Melbourne a členom AC/DC sa stal v roku 1975. V roku 1983 ho však z kapely vyhodili a následne sa presťahoval na Nový Zéland. O jedenásť rokov neskôr sa síce do kapely vrátil, no zostal žiť na Novom Zélande, kde si v roku 2011 otvoril reštauráciu. V roku 2003 ho spolu s ostatnými členmi AC/DC uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Na aktuálnom Rock or Bust World Tour ho nahradil Chris Slade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies