Bubeník AC/DC poprel vinu v prípade vyhrážania sa zabitím

NETKY.SK • 2 December 2014, 10:57 • 2 min
Bubeník AC/DC poprel vinu v prípade vyhrážania sa zabitím

CANBERRA - Bubeník austrálskej rockovej kapely AC/DC Phil Rudd poprel vinu v súvislosti s obvineniami z vyhrážania sa zabitím a držby metamfetamínu a marihuany.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročný hudobník tak spravil prostredníctvom svojho právnika Paula Mabeyho, keďže súd v novozélandskom meste Tauranga mu povolil neúčasť na utorkovom pojednávaní. Rudd sa má najbližšie dostaviť na súd 10. februára.

 

Rudda zatkli začiatkom novembra v jeho dome v spomínanej Taurange po tom, ako tam polícia na základe tipu od nemenovanej osoby vykonala raziu. Následne ho obvinili z pokusu o objednávku vrážd dvoch ľudí, z vyhrážania sa zabitím a držby metamfetamínu a marihuany. Rudd sa o niekoľko hodín neskôr postavil pred súd, kde sa k obvineniam nevyjadril. Sudca Louis Bidois ho následne prepustil na kauciu s tým, že nesmie kontaktovať údajného nájomného vraha ani osoby, ktoré chcel dať zavraždiť. Mená týchto troch ľudí sudca nezverejnil. Prokuratúra síce potom pre nedostatok dôkazov stiahla obvinenie z pokusu o objednávku vrážd, no zvyšné dve obvinenia zostali v platnosti, pričom hudobníkovi hrozí v prípade dokázania viny z vyhrážania sa zabitím sedemročné väzenie. 

 

Phil Rudd, vlastným menom Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis, je rodákom z austrálskeho Melbourne a členom AC/DC je od roku 1975. V roku 1983 ho však z kapely vyhodili a následne sa presťahoval na Nový Zéland. O jedenásť rokov neskôr sa síce do kapely vrátil, no zostal žiť v Taurange, kde si v roku 2011 otvoril reštauráciu. V roku 2003 ho spolu s ostatnými členmi AC/DC uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Tento rok v auguste vydal debutový sólový album Head Job. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona