BSK získal 600.000 eur na zateplenie internátov

NETKY.SK • 15 Apríl 2011, 12:18 • 2 min
BSK získal 600.000 eur na zateplenie internátov

BSK získal 600.000 eur na zateplenie internátov

slovakia

left justify in out

img

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) bol úspešný pri získavaní dotácií na projekty, ktoré pomôžu stredným odborným školám v pôsobnosti kraja. Na zateplenie a výmenu okien internátov SOŠ vinársko-ovocinárskej v Modre a Spojenej školy v Ivanke pri Dunaji získal z EkoFondu 600.000 eur. Na dnešnom zasadnutí krajských poslancov zastupiteľstvo prerokovalo päťpercentné spolufinancovanie projektov vo výške 30.000 eur.
Ešte na marcovom rokovaní poslanci schválili materiál, ktorého obsahom bol prehľad možností získania externých zdrojov pre priority Bratislavského samosprávneho kraja na roky 2011 a 2012. Súčasťou materiálu bola prezentácia investičných projektových zámerov, týkajúcich sa rekonštrukcie internátov v záujme dosiahnutia nižšej energetickej náročnosti. „Bratislavská župa je diskriminovaná v čerpaní eurofondov, preto aj to málo, čo môžeme získať z externých zdrojov, sa snažíme využiť maximálne efektívne. Mnohé naše školy a školské zariadenia si zaslúžia opravu a modernizáciu, preto ma veľmi teší, že sme na zateplenie dvoch našich župných internátov získali dotáciu z EkoFondu,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo. V tomto roku sú naplánované aktivity spojené s predprojektovou prípravou. Vlastná realizácia zateplenia, výmena okien a hydraulické vyregulovanie vykurovacej sústavy budov internátov je plánovaná na roky 2012 a 2013.
Stredná vinársko-ovocinárska škola v Modre patrí k najstarším odborným školám na Slovensku. V súčasnosti má 130 žiakov v študijných odboroch vinohradníctvo a ovocinárstvo. Kapacita internátu pri SOŠ je 215 lôžok. Medzi najvážnejšie problémy internátu patrí zatekajúca strecha, havarijný stav okenných rámov, nedostatočné vetranie a nevyhovujúci stav izbových balkónov. Na SOŠ v Ivanke pri Dunaji študuje 425 žiakov v študijných odboroch rybárstvo, chov koní a jazdectvo, kynológia, logistika, obchod a podnikanie. Školský internát spojenej školy má kapacitu 226 miest a v súčasnosti je tam ubytovaných 185 študentov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona