BSK: Žiadna skládka nemôže ohrozovať zdravie a životy ľudí

NETKY.SK • 16 November 2016, 11:17 • 2 min
BSK: Žiadna skládka nemôže ohrozovať zdravie a životy ľudí

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj zorganizuje do konca mesiaca november odbornú diskusiu k alarmujúcej situácii ohľadom dlhodobo neriešenej chemickej skládky CHZJD na území MČ BA Vrakuňa. Diskusie sa zúčastní aj minister životného prostredia SR László Sólymos.

slovakia

left justify in out

"Bratislavská župa chce byť v tomto smere maximálne súčinná a čo najskôr sa s touto hrozbou vysporiadať. Urobíme všetko pre to, aby vrakunská skládka nebola hrozbou pre životy a zdravie ľudí a aby bola sanácia tejto skládky hradená z európskych prostriedkov," povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo počas včerajšej verejnej debaty o ochrane vôd na Žitnom ostrove, ktorú zorganizovala župná poslankyňa Anna Zemanová.

 

Odborná diskusia za účasti verejnosti sa na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja vo veľkej rokovacej sále uskutoční do konca novembra. Nosnou témou bude sanácia vrakunskej toxickej skládky, ktorá v posledných rokoch začala presakovať a ohrozovať najväčšiu zásobáreň pitnej vody - Žitný ostrov, ako aj ďalšie enviromentálne záťaže.

 

Okrem predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo a starostu MČ Bratislava-Vrakuňa Martina Kuruca sa diskusie zúčastní aj minister životného prostredia SR László Sólymos. Prítomní budú aj poslanci Zastupiteľstva BSK, Odbor ÚP, ŽP a GIS  Úradu BSK, starostovia a poslanci dotknutých obcí, odborníci, či regionálny hygienik. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona